Η Νικόλ Κίντμαν επέστρεψε στο σανίδι και εντυπωσίασε: Την χαρακτήρισαν «σκέτο θεατρικό βιάγκρα»

Για τον ρόλο της στην παράσταση «Photograph 51»

Η Νικόλ Κίντμαν επέστρεψε στο σανίδι και εντυπωσίασε: Την χαρακτήρισαν «σκέτο θεατρικό βιάγκρα»
Η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Νικόλ Κίντμαν στο West End του Λονδίνου ήρθε 17 χρόνια μετά τη γυμνή εμφάνισή της στην παράσταση του 1998 με τίτλο The Blue Room.
NIK1.jpg

Η πολυετής αναμονή άξιζε τον κόπο, αφού οι κριτικοί θεάτρου την χαρακτήρισαν «σκέτο θεατρικό βιάγκρα».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυ��ωσίασε το κοινό με την ερμηνεία της, στην θεατρική παράσταση «Photograph 51» της Άννα Ζίγκλερ, που ανέβηκε στην βρετανική πρωτεύουσα, το βράδυ της Δευτέρας (14/09).
NIK2.jpg

Λίγα λόγια για τον ρόλο της πρωταγωνίστριας

Η Νικόλ Κίντμαν υποδύεται την Ρόζαλιντ Έλσι Φράνκλιν (σ.σ μία Βρετανή βιοφυσικό και κρυσταλλογράφο με ακτίνες Χ με σημαντική συμβολή στην κατανόηση των λεπτών μοριακών δομών του DNA, RNA, των ιών, του άνθρακα και του γραφίτη), η οποία έδωσε μάχη κατά του σεξισμού στην ανδροκρατούμενη δεκαετία του '50 στη Βρετανία.
NIK3.jpg
Η Φράνκλιν έκανε μεν την ανακάλυψη, αλλά ήταν ο Τζέιμς Γουότσον και ο Φράνσις Κρικ που την εξέλιξαν και κατασκεύασαν το μοντέλο που τους χάρισε τελικά το βραβείο Νόμπελ στερώντας την αίγλη από εκείνη.
NIK4.jpg

Ενώ η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την επιστήμη, εξερευνώνται παράλληλα διάφορα θέματα σχετικά με τη λύπη, τις χαμένες ευκαιρίες και τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ωστόσο, η παράσταση δεν επικεντρώνεται μόνο στη Φράνκλιν και τον έπαινο που της αξίζει. Παρουσιάζει και μια ανθρώπινη ιστορία που εξακολουθεί να είναι επίκαιρη. Η ηρωίδα ζει σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον, αλλά ο τρόπος που το αντιμετωπίζει είναι ταυτοχρόνως και η αιτία της αδυναμίας της.

Να σημειωθεί ότι η Φράνκλιν πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών το 1958 σε ηλικία 37 ετών.
NIK5.jpg

Σε ότι αφορά την 48χρονη ηθοποιό, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σκεπτόταν πολύ την επιστροφή της στο θεατρικό σανίδι, αλλά το έργο είχε για εκείνη προσωπικές αναφορές, καθώς ο πατέρας της, Άντονι Κίντμαν, ήταν βιοχημικός και πέθανε πριν από ένα χρόνο.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Μάικλ Γκράντεϊτζ, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της φημισμένης θεατρικής σκηνής Donmar Warehouse του Κόβεν Γκάρντεν.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top