«Xenia»: Η ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα που έβαλε πλώρη για Όσκαρ

Η υποβολή της Ελλάδας στα 88α Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου

«Xenia»: Η ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα που έβαλε πλώρη για Όσκαρ
Η ταινία «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, στα 88α Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου, έπειτα από απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία του Πάνου Κούτρα έχει συμμετάσχει μέχρι στιγμής σε πάνω από 30 φεστιβάλ παγκοσμίως μεταξύ των οποίων το 67ο Φεστιβάλ Καννών, το 49ο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και την υποψηφιότητα της για το βραβείο Lux 2014.
δδδδγρρεδ.jpg

Η μεγάλου μήκους ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα, στην οποία υπογράφει ο ίδιος το σενάριο, αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του αδερφού του, Οδυσσέα, 16 και 18 ετών, οι οποίοι μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βρουν τον Έλληνα πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη παιδιά. Ξένοι στην ίδια τους τη χώρα είναι αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό talent show που θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη από το star.gr, η «Xenia» απέσπασε στα κινηματογραφικά βραβεία της ΕΑΚ 2105, το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους, σεναρίου, σκηνοθεσίας, τα οποία ο Πάνος Χ.Κούτρας αποδέχτηκε αλλά αρνήθηκε να παραλάβει, έως ότου, όπως τόνισε ο ίδιος, διευθετηθεί το ζήτημα της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Κώστας Νικούλι, Νίκος Γκέλια, Ρομάνα Λόμπατς, Άγγελος Παπαδημητρίου, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top