Με το βλέμμα στραμμένο στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας και το Interruption του Γ. Ζώη

Στις 2 Σεπτεμβρίου ανοίγει η αυλαία

Με το βλέμμα στραμμένο στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας και το Interruption του Γ. Ζώη
Το 72ο Φεστιβάλ Βενετίας ανοίγει αυλαία στις 2 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.
ΕΩΕ.jpg

Το κινηματογραφικό ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στο πανέμορφο νησάκι του Λίντο και η έναρξη θα γίνει με την ταινία «Everest» του Ισλανδού σκηνοθέτη Μπαλτάσαρ Κορμακούρ.

Τζέικ Τζίλεγχαλ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζος Μπρόλιν και Κίρα Νάιτλι πρωταγωνιστούν στην περιπέτειά του, η οποία βασίζεται σε μια τραγωδία που συνέβη στη μυθική βουνοκορφή το 1996.

Στο εκτός συναγωνισμού πρόγραμμα κάνει πρεμιέρα και η «Ανίερη Συμμαχία» του Σκοτ Κούπερ, στην οποία ο Τζόνι Ντεπ ερμηνεύει τον Βοστονέζο κακοποιό Γουίτι Μπάλγκερ, πληροφοριοδότη του FBI κατά τα ’70s-’80s, με τον Αμερικανό σταρ να φιλοδοξεί σε ένα δυνατό ερμηνευτικό come back.

Στο Φεστιβάλ θα προβληθεί και το The Audition του Μάρτιν Σκορσέζε μία μικρού μήκους διαφήμιση με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και Μπραντ Πιτ.

Εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί και το Black Mass του Σκοτ Κούπερ με τον Τζόνι Ντεπ στον ρόλο του Ουάιτι Μπάλγκερ, ενός εγκληματία που έγινε πληροφοριοδότης της αστυνομίας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν, επίσης, οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κέβιν Μπέικον και Ντακότα Τζόνσον.

Το The Danish Girl του Τομ Χούπερ αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα εν όψει και της περιόδου των βραβείων. Στην ταινία ο Έντι Ρεντμέιν -νικητής του περσινού Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου- ερμηνεύει τη Λίλι Έλμπε, ένα από τα πρώτα άτομα που έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Τον ρόλο της συζύγου ερμηνεύει η Αλίσια Βίκαντερ.

Ελληνικό άρωμα στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ελληνικό χρώμα δεν θα λείπει από το 72ο Φεστιβάλ Βενετίας, καθώς θα προβληθεί η νέα ταινία του Γιώργου Ζώη, Interruption. Η ταινία πραγματεύεται τη διαδικασία της θέασης, κάτω από ακραίες συνθήκες.
ζωης.jpg
(Γιώργος Ζώης)

Για τρίτη φορά, ο Γιώργος Ζώης συμμετέχει στο Φεστιβάλ Βενετίας, καθώς στο Φεστιβάλ είχαν συμμετάσχει, επίσης, οι δυο μικρού μήκους ταινίες του, Casus Belli (2010) και Τίτλοι Τέλους (2012), είχαν επίσης κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Η ταινία είναι συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας και Κροατίας, με τη στήριξη των κέντρων κινηματογράφων των τριών χωρών.

Η υπόθεση έχει ως εξής: «Οι τελευταίοι θεατές παίρνουν τις θέσεις τους. Η παράσταση της "Ορέστειας" ξεκινάει. Ξαφνικά, τα φώτα σβήνουν και η σκηνή βυθίζεται στο σκοτάδι. Μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών, με όπλα στα χέρια, ανεβαίνουν στη σκηνή. Ζητάνε συγνώμη για τη διακοπή και προσκαλούν όσους θεατές επιθυμούν να ανέβουν στη σκηνή μαζί τους. Η παράσταση συνεχίζεται κανονικά με μια μόνο διαφορά: η ζωή μιμείται την τέχνη και όχι το αντίστροφο».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν, ανάμεσα σε άλλους οι: Μαρία Καλλιμάνη, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Αλεξία Καλτσίκη, Χρήστος Στέργιογλου, Σοφία Κόκκαλη.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top