Έξαλλη η Περιστέρη: «Όταν οι “κυρίες της αρχαιολογίας” αλώνιζαν στην TV εγώ έκανα ανασκαφές»

«Τα ευρήματα ανήκουν στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα»

Έξαλλη η Περιστέρη: «Όταν οι “κυρίες της αρχαιολογίας” αλώνιζαν στην TV εγώ έκανα ανασκαφές»

​Έξαλλη είναι η Κατερίνα Περιστέρη με όσους αμφισβητούν τα ευρήματα στην Αμφίπολη και με συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα εξαπολύει δριμεία επίθεση εναντίον τους.

«Εδώ έχουμε αρχαιολογούντες δημοσιογράφους και δημοσιογραφούντες αρχαιολόγους. Εγώ δεν ανήκω σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Τα ευρήματα ανήκουν στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα», ξεκαθαρίζει φανερά ενοχλημένη η αρχαιολόγος.

Όσον αφορά στην «αυτοψία» που έκανε η αναπληρώτρια γ.γ. Του ΥΠΠΟ, Μ. Βλαζάκη συνοδευόμενη από την κα. Α. Κοτταρίδη και το ζεύγος Βελένη, η επικεφαλής των ανασκαφών στην Αμφίπολη τονίζει:

«Οι κυρίες στις οποίες αναφέρεστε εμφανίστηκαν από το πουθενά, συνοδεύοντας την αναπληρώτρια γ.γ. του ΥΠΠΟ, Μ. Βλαζάκη, η οποία ήρθε στην Αμφίπολη για να ξεναγηθεί στο μουσείο και στον Τύμβο Καστά στο πλαίσιο φιλικής επίσκεψης. Δεν υπήρξε καμία αναφορά σε τυχόν αυτοψία, η οποία άλλωστε γίνεται με συγκεκριμένη επιστημονική μεθοδολογία και διαδικασίες. Εν κρυπτώ αυτοψία δεν υπάρχει».

Η κα Περιστέρη απάντησε και στις επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον της άλλοι συνάδελφοί της λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Όταν οι “κυρίες” της αρχαιολογίας αλώνιζαν την t.v εγώ έκανα ανασκαφές. […] Προσωπικά δεν με απασχολούν οι μικρότητες του καθενός. Θα συμβούλευα τις συναδέλφους μου να μην ευτελίζουν την επιστημονική τους υπόσταση με ανοίκειες επιθέσεις που δεν εξυπηρετούν κανέναν και πρωτίστως την επιστήμη».

Σε ερώτηση τέλος αν θα μπορούσε να τεθεί ζήτημα αντικατάστασης και αποπομπής της, η κα Περιστέρη απαντά:

«Δεν γνωρίζω τι εξυφαίνεται πίσω από κλειστές πόρτες. Όσοι απεργάζονται σχέδια αποπομπής μου προφανώς έχουν λόγους να με εκθέτουν με ανυπόστατες κατηγορίες, να διαδίδουν ψεύδη εναντίον μου, να απαξιώνουν το έργο μου και να εφευρίσκουν δήθεν αντιεπιστημονικές μεθόδους που ακολούθησα. Τους αφήνω στην κρίση της ιστορίας».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top