Κ. Περιστέρη: «Μακάρι ο πρωθυπουργός να έδειχνε ενδιαφέρον και να επισκεπτόταν την Αμφίπολη»

"Τα ευρήματά του μνημείου θα με δικαιώσουν"

Κ. Περιστέρη: «Μακάρι ο πρωθυπουργός να έδειχνε ενδιαφέρον και να επισκεπτόταν την Αμφίπολη»

​Η επικεφαλής αρχαιολόγος, Κατερίνα Περιστέρη, σε συνέντευξή της στην Καθημερινή δίνει νέες απαντήσεις για το δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή σχετικά με πόρισμα που φέρεται να αμφισβητεί τη χρονολόγηση του μνημείου της Αμφίπολης αλλά προτείνει να επισκεφθεί το μνημείο και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο χρόνος και τα ευρήματα ��α με δικαιώσουν. Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η ανασκαφή πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θεωρείτε τυχαίο το γεγονός ότι βραβεύεται τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Ιταλία με το "Διεθνές βραβείο αρχαιολογικής ανακάλυψης";» δηλώνει η κυρία Περιστέρη.

Η επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη επιμένει ότι η παρουσία της αναπληρώτριας ΓΓ του ΥΠΠΟ Μ. Βλαζάκη με τις αρχαιολόγους Α. Κοτταρίδη και Π. Βελένη στις 30 Μαΐου ήταν «στο πλαίσιο φιλικής επίσκεψης» και εξηγεί: «Σε καμία περίπτωση όμως δεν εμφανίστηκαν ως επιτροπή που θα αποφαίνονταν για το έργο μου. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να διοριστούν ως μέλη μιας επιτροπής ειδικών που θα αποφαίνονταν για τον Τύμβο Καστά άτομα τα οποία ανήκαν στους σφοδρούς επικριτές μου και μάλιστα είχαν κατ' επαναληψιν εκφράσει δημοσίως τις απόψεις τους;».

Σε ερώτηση σχετική με την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στον τύμβο Καστά και τη δήλωση ότι η γη της Μακεδονίας «κρύβει εκπλήξεις» η κυρία Περιστέρη απάντησε:

«Το γεγονός ότι ένας πρωθυπουργός, ο οποίος ήδη ως υπουργός Πολιτισμού είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης, επισκέπτεται μια αρχαιολογική ανασκαφή δεν μπορεί να αποβαίνει σε βάρος του μνημείου. Ο πολιτισμός οφείλει να είναι πάνω από όλα. Μακάρι και ο νυν πρωθυπουργός να έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον και να επισκεπτόταν την Αμφίπολη ώστε να σχηματίσει προσωπική άποψη».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top