Η Άνδρος αποκτά το δικό της φεστιβάλ

Συναυλίες και αρχαίες τραγωδίες θα ζωντανέψουν στην Χώρα

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου ανοίγει τις πόρτες του αύριο, Σάββατο 1 ��υγούστου και υπόσχεται έναν ολόκληρο μήνα γεμάτο εκδηλώσεις, εξαιρετικά θεατρικά έργα και μουσικά σχήματα που θα μας ταξιδέψουν και θα μας κάνουν να ονειρευτούμε.

Την αρχή θα κάνουν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Γιάννης Μηλιώκας οι οποίοι το Σάββατο θα ενώσουν τις φωνές τους σε ένα νεότευκτο θέατρο 900 θέσεων, στη Χώρα της Άνδρου με τις «Ανόητες Αγάπες», το «Τι είναι αυτό που μας ενώνει» και άλλα δημοφιλή τους τραγούδια!

Το μουσικό ταξίδι θα συνεχιστεί στις 4 Αυγούστου με μια δυναμική βραδιά που επιφυλάσσει η «Τrilogia Jazz» των Γιώργου Τρανταλίδη, Γιώργου Κοντραφούρη και Γιώργου Σαμαρά. Εκτός από τα δικά τους τραγούδια οι ίδιοι θα ερμηνεύσουν και άλλα μεγάλων δημιουργών όπως Thelonius Monk, Duke Ellington, John Coltrane, Charlie Parker μαζί με διασκευασμένα κομμάτια των Beatles, Jimmy Hendrix και Doors.

Στις 12 Αυγούστου το μουσικό ταξίδι δίνει την θέση του στις «Τρωάδες» του Ευριπίδη η οποία θα γίνει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σωτήρη Χατζάκη. Η Καρυοφύλλια Καραμπέτη ως Εκάβη, η Μαρία Κίτσου ως Ανδρομάχη η Κόρα Καρβούνη ως Κασσάνδρα και ο Νίκος Ψαρράς στο ρόλο του Ταλθίβιου θα σας κάνουν να μπείτε στο πετσί του ρόλο της τραγωδίας.

Τη σκυτάλη θα δώσουν στις 17 Αυγούστου στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο όπου σε σκηνοθεσία και απόδοση Γιάννη Κακλέα θα πρωταγωνιστήσει στο «Αχαρνής» έχοντας στο πλευρό του τον Άρη Σερβετάλη και τον Φάνη Μουρατίδη.

Στις 20 Αυγούστου έρχεται η Κατερίνα Πολέμη η οποία θα ερμηνεύσει μαζί με το συγκρότημά της δικές της συνθέσεις και άλλων δημιουργών, στις 22 Αυγούστου, ο Γεράσιμος Τσαγκαράκης θα παρουσιάσει την interactive οπτικοακουστική παράστασή του «Η Γοητεία του Θορύβου», ενώ στις 25 έρχεται η Δήμητρα Γαλάνη να μας κάνει να ονειρευτούμε με την μαγική φωνή της και τα «ταξιδιάρικα» τραγούδια της.