Απεβίωσε η Ιταλίδα ηθοποιός Λάουρα Αντονέλι

Έγινε γνωστή για τους ρόλους της σε ερωτικές κωμωδίες

Το ερωτικό σύμβολο της δεκαετίας του ’70, η Λάουρα Αντονέλι βρέθηκε νεκρή από την οικιακή βοηθό της στην κατοικία της στο Λαντισπόλι, κοντά στη Ρώμη, όπου ζούσε μόνη.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η ηθοποιός που τον Νοέμβριο θα συμπλήρωνε τα 74, πέθανε από έμφραγμα. Να σημειωθεί πως δεν έγινε γνωστό πότε απεβίωσε.



Η Λάουρα Αντονέλι γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1941 στην πόλη Πούλα της Κροατίας, που ονομαζόταν εκείνη την εποχή Πόλα και ανήκε στην Ιταλία.

Η ηθοποιός έγινε κυρίως διάσημη για τους ρόλους της σε ιταλικές ερωτικές κωμωδίες που γυρίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '60 και τη δεκαετία του '70, όπως η Σεξουαλική Επανάσταση που γυρίστηκε το 1968 και η Μαλίτσια που γυρίστηκε το 1973.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ιταλικού κινηματογράφου, όπως ο Λουκίνο Βισκόντι, ο Ντίνο Ρίζι, ο Έτορε Σκόλα και ο Λουίτζι Κομεντσίνι.



Ήταν σύντροφος του Γάλλου ηθοποιού Ζαν-Πολ Μπελμοντό από το 1972 έως το 1980, την εποχή που ζούσε στο Παρίσι και γύριζε ταινίες με Γάλλους σκηνοθέτες.

Η καριέρα της τελείωσε τη δεκαετία του '80 με πολλές αποτυχημένες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις και δικαστικά προβλήμ��τα λόγω δεκάδων γραμμαρίων κοκαΐνης που βρέθηκαν στην έπαυλή της εκείνη την εποχή.

Από τότε ζούσε απομονωμένη στο Λαντισπόλι, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από την Ρώμη.