«Κάρμεν» με την Ντάντα Μασιλό στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Έχει συμπληρώσει 20 χρόνια εξελισσόμενης παρουσίας

«Κάρμεν» με την Ντάντα Μασιλό στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που έχει συμβάλλει στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας και είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Eυρωπαϊκό φεστιβάλ, μπαίνει στην τρίτη δεκαετία της λειτουργίας του, με παραστάσεις που εκπροσωπούν τρεις ηπείρους, την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία και με την ξεχωριστή παρουσία της εκρηκτικής χορεύτριας και χορογράφου Ντάντα Μασιλό στον ρόλο της Κάρμεν.

Σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας εγγυήθηκε τη συνέχειά του, καθώς το χρηματοδοτεί ο δήμος Καλαμάτας -και φέτος έδωσε 200.000 ευρώ-, και τόνισε ότι «πρόκειται για μια εκδήλωση που κάνει γνωστή την πόλη μας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παγκοσμίως, διότι δεν έχει περάσει εκπρόσωπος διπλωματικής αποστολής που να μην αναφέρεται σε αυτό το σπουδαίο γεγονός».

«Είναι πολύτιμ�� η βοήθεια του φεστιβάλ και στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η πόλη της Καλαμάτας να είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021» συμπλήρωσε ο κ. Νίκας.

Σε γραπτό χαιρετισμό του, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης σημείωσε ότι «το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, έχοντας συμπληρώσει 20 χρόνια γόνιμης και διαρκώς εξελισσόμενης παρουσίας, κατόρθωσε να μεταδώσει στους θεατές τον παλμό τού σύγχρονου χορού, συμβάλλοντας στη διεύρυνση ενός ενημερωμένου και απαιτητικού κοινού» καθώς «προτάσσει τη σύγχρονη δυναμική του τόπου μας» και «παράλληλα παρακολουθεί τις διεθνείς τάσεις και συνδιαλέγεται με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της χορευτικής τέχνης, όπου και αν τις εντοπίζει».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top