Κοσκινά: Χρειάζεται η συμβολή της πολιτείας ώστε το ΕΜΣΤ να ανοίξει τις πύλες του το 2015

«Αυτό που είναι έτοιμο είναι το κτήριο, όχι το μουσείο»

Η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, κ. Kατερίνα Kοσκινά, παραχώρησε συνέντευξη στο Webtv του ΑΠΕ-ΜΠΕ και τόνισε πως με τη βοήθεια της πολιτείας -και ειδικότερα του υπουργείου Πολιτισμού- το μουσείο μπορεί να ανοίξει τις πύλες του εντός του 2015.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα κέλυφος. Αυτό που είναι έτοιμο είναι το κτήριο, όχι το μουσείο. Ένα κτήριο για να γίνει μουσείο χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά. Το όραμα είναι όραμα, αλλά από το όραμα στην πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση. Όμως όταν θέλουμε κάτι, το πετυχαίνουμε. Εμείς παλεύουμε για να γίνει πραγματικότητα, αλλά χρειάζεται και η συμβολή της Πολιτείας και ειδικότερα του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι αν βοηθηθεί το μουσείο σε ό,τι αφορά στην ταχύτατη έγκριση για κάποιες διοικητικές ανάγκες και πρόσληψη προσωπικού και βοηθηθεί οικονομικά, τότε ναι -υπάρχει το ενδεχόμενο να μπορέσουμε να ανοίξουμε μέσα στο 2015».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top