Σε επίτιμη διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ αναγορεύτηκε η Κική Δημουλά

"Είμαι απλώς ένας αυτοσχέδιος άνθρωπος" είπε η ποιήτρια

Σε επίτιμη διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ αναγορεύτηκε η Κική Δημουλά

Το τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) αναγόρευσε σε επίτιμο διδάκτορα, την ποιήτρια Κική Δημουλά.

σ2.jpg

«Όποιος θέλει να γίνει χριστιανός, πρέπει πρώτα να γίνει ποιητής», έτσι απέδωσε την σχέση της ποίησης και της θεολογίας η ποιήτρια, το οποίο ακούστηκε μέσα από τον έπαινο λόγο του Πρόεδρου του Τμήματος Θεολογίας, Καθηγητή , Χρυσόστομο Σταμούλη.

σ3.jpg

Η ποιήτρια ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας: «Επιστήμονας δεν είμαι, θεολόγος δεν είμαι, φιλόλογος δεν είμαι. Είμαι απλώς ένας αυτοσχέδιος άνθρωπος και ο εαυτός μου με ανάγκασε να είμαι αυτοσχέδιος και να υπάρχω».

Στην συνέχεια της ομιλίας της με θέμα «Η πλάνη» αναφέρθηκε στην ...κοινωφελή δραστηριότητα, αλλά και τις παρενέργειες της ...πλάνης, η λειτουργία της οποίας, ταυτίζεται συχνά με εκείνη των ονείρων, όπως είπε. Δήλωσε οφειλή στην έννοια της πλάνης καθώς ..."είνα�� αυτή που κατατρόπωσε το τελεσίδικο ρήμα 'Αποκλείεται', αυτή που μετατρέπει τις δύσμορφες καταστάσεις σε καλλίμορφες.., αυτή που ανατρέπει τη θνητότητα όσων αγαπήσαμε".

«Τα μεγάλα βάσανα των ανθρώπων ξένες γλώσσες δεν γνωρίζουν ...Μια-δυο λέξεις μιλούν μόνο. Την ιώβειο υπομονή...», είπε.

Όσο για τον Θεό; «Τον ψέγω τον Θεό διότι δεν απέτρεψε τον θάνατο ...αλλά, Εκείνον μάλλον τον ψυχαγωγούν όσα του καταμαρτυρώ, στοιβάζοντας υπέρβαρες ελαφρότητες...». Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top