Ξυδάκης: Στο τέλος του χρόνου θα ανοίξει τις πύλες του το ΕΜΣΤ (ΦΩΤΟ)

Το σχόλιο του αν. υπουργό Πολιτισμού μπροστά στην διευθύντρια του μουσείου που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως

Το Σάββατο 16 Μαϊου άνοιξε για πρώτη φορά για τον Τύπο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι στο τέλος του 2015 αναμένει την παράδοση του κτιρίου στο κοινό.

Ο κ. Ξυδάκης υποδέχθηκε για πρώτη φορά τους δημοσιογράφους στο εν λόγω κτίριο λέγοντας μεταξύ άλλων: «Εδώ ζούμε την εικόνα της Ελλάδας που αγωνίζεται και βγαίνει μ��ροστά μέσω τού πολιτισμού, της εργασίας, τής δημιουργικότητας, της αισιοδοξίας και τής πίστης στις δυνάμεις της. Ζούμε τον πολιτισμό ως παράγοντα αυτοσυνειδησίας και πυλώνα ανάπτυξης. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στεγάστηκε στον ερειπιώνα του ΦΙΞ, μεταβλήθηκε σε ένα νομαδικό μουσείο και να που τώρα επιτέλους ολοκληρώνεται. Από ένα συναρπαστικό φάντασμα μεταβάλλεται σε έναν πυκνωτή, έναν εκπυρσοκροτητή που δημιουργεί σχέσεις μεταξύ των εικαστικών έργων και των ανθρώπων».

Ωστόσο, μια επισήμανση του κι. Ξυδάκη σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Συγκεκριμένα, ενώ καθόταν δίπλα στ��ν διευθύντρια του μουσείου, κ. Κατερίνα Κοσκινά είπε: «Έφ’ όσον τηρηθούν οι τεχνικές και λειτουργικές προϋποθέσεις και εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους, που θα συμπληρώσουν τη δωρεά των 3 εκ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πιστεύουμε ότι το μουσείο έως το τέλος του χρόνου θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό. Εμείς θα το προικίσουμε με σύγχρονο διοικητικό πλαίσιο και, όπως αρμόζει στην εξωστρέφεια ενός σύγχρονου μουσείου σε διεθνοποιημένο περιβάλλον, θα προκηρύξουμε διεθνή δι��γωνισμό για την ανάδειξη διευθυντή».

Από την πλευρά της η κ. Κοσκινά δήλωσε: «Δεν εγκαινιάζουμε το Μουσείο γιατί αυτή τη στιγμή το μουσείο δεν υπάρχει αλλά το κέλυφός του που θα στεγάσει το ΕΜΣΤ μετά από πολλά χρόνια αναμονής όπως του αξίζει…»

εμσρ4.jpg

εμστ3.jpg


ςμστ2.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top