Σε επίτιμη διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ αναγορεύεται η Κική Δημουλά

Την Τετάρτη 20 Μαΐου

Επίτιμη διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευτεί την Τετάρτη 20 Μαΐου, η Κική Δημουλά.

«Μα, ο υπαινικτικός της οντολογικός - ποιητικός της λόγος είναι κατ' εξοχήν θεολογικός. Και οι ρίζες της Θεολογίας είναι κατ' εξοχήν ποιητικές» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ Χρυσόστομος Σταμούλης, με πρόταση του οποίου αποφασίστηκε η επιτιμοποίηση της ποιήτριας.

Η Κική Δημουλά είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2002 (και η τρίτη γυναίκα στην ιστορία της Ακαδημίας), κάτοχος του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικος.

Να σημειωθεί ότι η τιμώμενη ποιήτρια θα μιλήσει, με θέμα: «Η πλάνη».

Θα είναι η δεύτερη φορά που η Κική Δημουλά επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη (επίσημα). Για πρώτη φορά -προ οκταετίας (στις 12 Μαΐου 2007) ήρθε καλεσμένη του περιοδικού "Εντευκτήριο", στον χώρο "Underground - Εντευκτήριο", δημιουργώντας -για πρώτη φορά- ουρές στον δρόμο (την οδό Δεσπεραί, που ...έκλεισε από τον συνωστισμό) έξω από το κτίριο, από νέους ανθρώπους που θα ήθελαν να ακούσουν την ποιήτρια να απαγγέλλει ποιήματά της.

Τιμημένη σε σειρά κρατικών βραβείων ποίησης (1963, Εύφημη μνεία από την Ομάδα των Δώδεκα, για την ποιητική συλλογή Επί τα ίχνη/1972, Β΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης, για την ποιητική συλλογή "Το λίγο του κόσμου", 1989, Α΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης, για την ποιητική συλλογή "Χαίρε ποτέ", 1997, Βραβείο Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, για την ποιητική συλλογή "Η εφηβεία της λήθης", 2001, Αριστείο των Γραμμάτων της Ακαδημίας Αθηνών, για το σύνολο του έργου της. 2009, Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας (Prix Europeén de Littérature) για το σύνολο του έργου της και 2010, Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, για το σύνολο του έργου της) η Κική Δημουλά είναι η πρώτη φορά που αναγορεύεται σε επίτιμη διδάκτορα τμήματος πανεπιστημιακής σχολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top