Συγκινητική κίνηση: Στρατιωτικός θα διαθέσει τα έσοδα του βιβλίου του σε ιδρύματα για παιδιά!

Η αρχή θα γίνει τον Μάιο από την πρώτη του παρουσία��η στα Χανιά

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η κίνηση ενός στρατιωτικού και συγραφέα παιδικής λογοτεχνίας, ονόματι Παναγιώτη Δημητρόπουλου, ο οποίος αποφάσισε να δωρίσει τα έσοδα του νέου του βιβλίου, με τίτλο «Μαγεμένη ευχή» (Εκδόσεις Anima), σε κατά τόπους ιδρύματα για παιδιά.

Η αρχή θα γίνει από την πρώτη του παρουσίαση στα Χανιά, τον μήνα Μάιο, με το ποσοστό των εσόδων του από τις πωλήσεις να αποδίδεται στη «Στέγη Κοριτσιού» του Αγίου Νεκταρίου Χανίων.

δξΛΙΗΔΗ.jpg
«Διότι ο κύκλος της προσφοράς δεν πρέπει να μείνει ημικύκλιος. Διότι όταν μιλούμε για παιδιά δεν πρέπει να μένουμε απλά στον καλό το λόγο. Κάνουμε την υπέρβαση ψυχής. Διότι μέσα από τα μάτια των παιδιών μπορείς και βλέπεις του παιδιού σου τα μάτια. Και μέσα από του παιδιού σου, όλων των παιδιών. Τη πρωτοβουλία μου αυτή της προσφοράς, πιστεύω να την ακολουθήσουν και άλλοι που σχετίζονται με την παιδική ψυχή και ο κύκλος αυτός να μεγαλώσει. Τους το χρωστούμε. Διότι αν θέλουμε και η δική μας ψυχή να θεραπευτεί μόνο μέσα από αυτά μπορεί να γίνει. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρόπουλος.


Η Στέγη Κοριτσιού «Ο Άγιος Νεκτάριος» λειτουργεί από το 1968 και όλα αυτά τα χρόνια έχει φιλοξενήσει πάνω από 700 κορίτσια, από τα οποία έχουν παντρευτεί με πλήρη αποκατάσταση από ��η Στέγη, περίπου 110 εξ αυτών.

Τα παιδιά καθημερ��νά λειτουργούν μέσα σ’ ένα πρόγραμμα. Φοιτούν σε δημόσια σχολεία των Χανίων, παρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσών, κάνουν ιδιαίτερα φροντιστήρια στα σχολικά μαθήματα, παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, ομάδες χειροτεχνιών, ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων, μουσική και μαθήματα αγιογραφίας. Οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται αφιλοκερδώς από εθελοντές καθηγητές.

Τις ημέρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία, οργανώνονται μικροί περίπατοι στην πόλη, παρακολούθηση ταινιών στον κινηματογράφο, εκδρομές σε διπλανούς νομούς και ταξίδια εκτός Κρήτης. Τους καλοκαιρινούς μήνες περνούν τις διακοπές τους στο εξοχικό της Στέγης, στις Κορακιές Ακρωτηρίου. Πηγαίνουν στη θάλασσα, ο��γανώνονται βόλτες και ημερήσιες ή πολυήμερες εκδρομές. Κάποιες εβδομάδες του καλοκαιριού πηγαίνουν στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top