Εκδηλώσεις για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από τη Μ. Δευτέρα μέχρι τη Μ. Τετάρτη

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις του κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών. Έτσι, τα παιδιά θα μπορέσουν να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.

Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εικαστικά εργαστήρια φτιάχνοντας στολίδια για τις λαμπάδες τους, εμπνεόμενα από τα εκθέματα του Μουσείου. Επίσης, οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ευχάριστα στον εκθεσιακό χώρο με παιχνίδια αναζήτησης και να λάβουν βραβεία και αναμνηστικά δώρα.

Ειδικότερα:

Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου

Παιχνίδι Αναζήτησης για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών με θέμα τον χρόνο.

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια εκπαιδευτικού φυλλαδίου και την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων. Το ταξίδι της αναζήτησης ολοκληρώνεται με την ανακάλυψη του κρυμμένου Θησαυρού. Στο τέλος του παιχνιδιού θα γίνει κλήρωση και οι τρεις νικητές θα κερδίσουν αφίσες και καταλόγους περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου.

Ώρα διεξαγωγής: 13:00- 14:30

Αριθμός παιδιών: 50

Μ. Τρίτη 7 Απριλίου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το αρχαίο παιχνίδι και εικαστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν αρχαία παιχνίδια (μέσω απτικής επαφής και έρευνας στον εκθεσιακό χώρο) και θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι κατασκευής αρχαίας ίυγγας. Οι κατασκευές που θα δημιουργήσουν θα στολίσουν τις πασχαλινές τους λαμπάδες.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 12:30

Αριθμός παιδιών: 25

Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα μυθικά πλάσματα και εικαστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν μυθικά πλάσματα της αρχαιότητας (μέσω κουκλοθεάτρου και έρευνας στον εκθεσιακό χώρο) και θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι κατασκευής αρχαίας Σειρήνας. Oι δικές τους κατασκευές θα είναι το στολίδι των πασχαλινών λαμπάδων τους.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 12:30

Αριθμός παιδιών: 25

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Έναρξη δηλώσεων: 31 Μαρτίου 2015

Τηλ. επικοινωνίας: 2132144813 και 2132144814

Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα- Παρασκευή (12:30- 16:00).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top