ΑΥΤΕΣ είναι οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Στις 30 Μαρτίου ατην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

 ΑΥΤΕΣ είναι οι υποψηφιότητες  για τα φετινά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Την Δευτέρα 30 Μαρτίου, θα απονεμηθούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ).

Η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Μικρό Ψάρι», στην οποίο συμμετέχει η παρουσιάστρια της εκπομπής «Live U» Πόπη Τσαπανίδου, η «Xenia» του Πάνου Κούτρα και η «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ, συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες.

to-mikro-psari-stratos.jpg

(Απόσπασμα από την ταινία το Μικρό Ψάρι)
Όσο για το βραβείο ταινίας μεγάλου μήκους το διεκδικούν έξι ταινίες. Εκτός από το «Xenia» και το «Μικρό Ψάρι», ρο διεκδικούν οι ταινίες «Για Πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά, «Έκρηξη» του Σύλλα Τζουμέρκα, «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα και «Electra» του Πέτρου Σεβαστίκογλου.

Το βραβείο μεγάλου μήκους ταινίας τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) διεκδικούν οι ταινίες «Γρηγόρης Λαμπράκης: Ο Μαραθώνιος μιας Ημιτελούς Άνοιξης» των Στέλιου Χαραλαμπίδη και Θάνου Λαμπρόπουλου, «Ηθοποιοί: Ημερολόγιο Σπουδής» του Δημήτρη Κουτσιαμπασιάκου και «Μια οικογενειακή υπόθεση» των Ρέα Αποστολίδη και Γιούρι Αβέρωφ.


Ειδικό βραβείο

Την τελετή απονομής, θα φωτίσει με τη μοναδική λάμψη της η Γαλλίδα σταρ Φανί Αρντάν, η οποία θα τιμηθεί με ειδικό βραβείο για την προσφορά της στην έβδομη τέχνη, θεσμό που εισάγει από εφέτος η ΕΑΚ, σε μία προσπάθεια εξωστρέφειας με δράσεις στο εσωτερικό της χώρας και το εξωτερικό, όπως τόνισε ο πρόεδρός της, Βασίλης Κατσούφης, ανακοινώνοντας τις υποψηφιότητες.

αααααααααα.jpg
(Φανί Αρντάν)

Η 65χρονη Γαλλίδα ηθοποιός έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από πενήντα ταινίες από το 1976, ενώ το 1997 κέρδισε το Βραβείο Σεζάρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Pédale douce».

δδδδδδδδδδδδδ.jpg
(μπρούτζινο αγαλματίδιο με τη φιγούρα της Μελπωμένης)

Μάλιστα, η Φανί Αρντάν θα παραδώσει σε master class, την επομένη της απονομής των βραβείων, Τρίτη 31 Μαρτίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το βραβείο που θα λάβουν οι νικητές είναι ένα μπρούτζινο αγαλματίδιο με τη φιγούρα της Μελπωμένης, μούσας του δράματος, φιλοτεχνημένο από τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Σταύρο Τακτικό και Εύα Μούρτζη. Παρουσιαστής της τελετής θα είναι ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ενώ η σκηνοθεσία της βραδιάς θα ανήκει στον Αλέξη Καρδαρά και τον Χρίστο Γεωργίου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top