Υπ. Πολιτισμού: Διευκρινίσεις για το θέμα απομάκρυνσης του Σ. Χατζάκη από το Εθνικό Θέατρο

Δείτε την σχετική ανακοίνωση

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, πριν από λίγες ημέρες κάλεσε στο γραφείο του τον κ. Σωτήρη Χατζάκη για να του ζητήσει να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Η εν λόγω απόφαση βρήκε αντίθετο τον κ.Χατζάκη και έτσι το υπουργείο με αφορμή τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα θέλησε να κάνει κάποιες διευκρινίσεις.

Εξέδωσε λοιπόν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την περασμένη Πέμπτη ο αν. υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης κάλεσε στο γραφείο του τον κ. Σωτήρη Χατζάκη για να του ζητήσει να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Χατζάκη ότι τιμά την προσφορά του στο θέατρο. Πρόσθεσε, όμως, ότι ��ρειάζονται νέα πρόσωπα για να υπηρετηθεί ένα νέο όραμα για το Εθνικό Θέατρο, την πρώτη σκηνή της χώρας.

Ο κ. Χατζάκης αντέτεινε ότι η θητεία του προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2016. Και μάλιστα, την επομένη έσπευσε να παρασύρει τον πρόεδρο της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης,
o οποίος, δίχως να ενημερωθεί, θεώρησε σε επιστολή του ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου διώκεται για πολιτικούς λόγους!

Προφανώς, ο κ. Χατζάκης, που έχει διατελέσει και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (1993 - 1994), αν. καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (2005 - 2006) και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ (2009 - 2013), έχει πραγματοποιήσει δε πλήθος σκηνοθεσιών από διευθυντικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς την τελευταία εικοσαετία, δυσκολεύεται να αντιληφθεί την εργασία του διαφορετικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top