Αναστάσης Κολοβός στο STAR.GR: Δυστυχώς, η κρίση δεν έφερε κοντά τους ανθρώπους

«Ξέρω καλά ότι δεν θα γίνω πλούσιος από το θέατρο», λέει ο ταλαντούχος ηθοποιός

Ο Αναστάσης Κολοβός είναι ένας γλυκύτατος και εγκάρδιος άνθρωπος. Την πρώτη φορά που μιλήσαμε στο τηλέφωνο μου μετέδωσε μια απίστευτα θετική αύρα και με έκανε να νιώσω σα να γνωριζόμασταν χρόνια. Μακάρι ν�� μπορούσα να σας μεταδώσω, μέσω του γραπτού λόγου, αυτήν την αίσθηση, αλλά αυτό είναι αδύνατον. Αν και σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ και έδωσε μεγάλη χαρά στην οικογένεια του, σύντομα κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν ήταν ευτυχισμένος, χαρούμενος με αυτό.

κολ2.jpg

«Ήμουν το παιδί που ο καθηγητής σήκωνε στην τάξη για να κάνει τους άλλους να γελάσουν, αλλά δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα ασχολιόμουν επαγγελματικά με το θέατρο. Κάποια στ��γμή έπεσε στα χέρια μου ένα φυλλάδιο από το θεατρικό εργαστήρι Νέες Μορφές, αλλά και πριν συμβεί αυτό ήμουν στην θεατρική ομάδα «Τραβέρσο» της Τάμυ Παπαχρήστου. Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα να παρακολουθήσω μια πρόβα και μαγεύτηκα. Στη συνέχεια, ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι θα γίνω ηθοποιός. Αρχικά, στεναχωρήθηκαν όπως όλοι οι Έλληνες γονείς που έχουν αλλά όνειρα για τα παιδιά τους, αλλά είναι τόσο τέλειοι και σωστοί που ακόμα κ σήμερα ο πατέρας μου μού ζητά συγνώμη που μπορεί να έχασα κι ένα χρόνο, επειδή προσπαθούσε να με πείσει να συνεχίσω την σχολή», εξομολογείται ο ίδιος.

Έχει στο ενεργητικό του ενδιαφέρουσες και πολυδιάστατες συνεργασίες στον κινηματογράφο, στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι έχει συμμετάσχει σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως «Κάτω Παρτάλι», «7 θανάσιμες πεθερές», «Παρά Πέντε», «Safe sex». Παράλληλα, έχει παίξει στις βραβευμένες ταινίες «Τσίου» σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητράτου και «Ώρες κοινής ησυχίας» της Κατερίνας Ευαγγελάκου.

Βέβαια, δεν κρύβει και την επιθυμία του να ασχοληθεί με την σκηνοθεσία. Κάτι τέτοιο συνέβη με το έργο «Οι ράγες πίσω μου», όπου συμμετείχε άτυπα σ’ αυτό το κομμάτι όταν η παράσταση ανέβηκε στην Κύμη της Εύβοιας, ένα μέρος που μεγάλωσε και αγαπά.

κολ1.jpg

Όπως καταλαβαίνετε, θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό που είχε αυτή την ευκαιρία. Μεγάλη εμπειρία γι’ αυτόν αποτελεί το γεγονός ότι έπαιξε δίπλα στην κ. Άννα Συνοδινού στην Επίδαυρο με την παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, αλλά και ότι κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους ηθοποιούς όπως ο Γ. Παρτσαλάκης, ο Γ. Σκιαδαρέσης, ο Χ. Ρώμας, ο Τ. Χαλκιάς, ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Χρήστος Στέργιογλου κ.α.

Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να περνά καλά σε μια δουλειά. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «ξέρω καλά ότι δεν θα γίνω πλούσιος. Αν δεν περνάω καλά δεν έχω καμία ματαιοδοξία να λέω ότι είμαι σε μια δουλειά. Τώρα βέβαια δεν μπορείς να λες εύκολα όχι σε μια δουλειά στην Ελλάδα, για να κάνεις κάτι τέτοιο θα πρέπει η οργάνωση να είναι πολύ κακή. Δεν υπερηφανεύομαι για όλες μου τις δουλειές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχω κ��νει πράγματα για τα οποία ντρέπομαι. Ξέρω πως δεν έχω ξεφτιλίσει την αξιοπρέπεια μου και αυτό είναι τα πάντα για μένα».

Στη συνέχεια η συζήτηση έρχεται στην φιλία και στην ανταγωνιστικότητα που υπάρχει στον χώρο λέγοντας:«όσο μεγαλώνω και ωριμάζω σαν άνθρωπος έχω μάθει να έχω περισσότερη υπομονή με τους ανθρώπους και να συγχωρώ. Είναι μεγάλο πράγμα να μην έχεις θυμό μέσα σου και να κοιτάς που έχεις φταίξει κι εσύ. Σίγουρα έχω φιλίες μέσα από το χώρο».

11026354_10205054076408455_1272404740_n.jpg

Κεφάλαιο πολιτική και κρίση στην Ελλάδα. Σε αυτό το σημείο ο ταλαντούχος ηθοποιός ξεκαθαρίζει πως δεν συμφωνεί με την περίφημη φράση «όλοι μαζί τα φάγαμε». «Σίγουρα δεν είμαστε ένοχοι, αλλά είμαστε αρκετά συνένοχοι. Δεν ξέρω πως αλλά πιστεύω πως δύσκολα θα φύγει η διαφθορά από αυτή την χώρα και απογοητεύομαι συνεχώς» λέει και συμπληρώνει «για μένα π��έπει να τους στηρίξουμε με έναν τρόπο προς όφελος όλων μας. Ο νεοέλληνας δεν πρέπει να περιμένει από έναν άνθρωπο μέσα σε ένα 6μηνο να τα αλλάξει όλα. Πρέπει ο καθένας από εμάς να δει πως θα γίνει καλύτερος άνθρωπος και μετά να κρίνει τους άλλους».

ληξθσγηησδ.jpg

Στην ερώτηση για το αν πιστεύει πως οι δυσκολίες μας έφεραν πιο κοντά η απάντηση του είναι κατηγορηματική: «Δεν έχω δει καμία διαφορά κ αυτό με θλίβει. Τα λάθη τα... δικά μας σαν Έθνος είναι ότι ανοιχτήκαμε πολύ σε ένα lifestyle και μια γκλαμουριά. Ο Έλληνας μπήκε σε ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού... Πήρε δάνεια για να αγορ��σει καλύτερα αυτοκίνητα και σπίτια ώστε να ξεχωρίσει από τους άλλους. Όλα αυτά τα υλικά στο τέλος δεν μας πήγαν πουθενά. Ουσιαστικά, αμελήσαμε ότι κάπου η "βάρκα μπάζει". Οι άνθρωποι δεν ήρθαν πιο κοντά, ώστε να βοηθήσει ο ένας τον άλλον επί της ουσίας, δηλαδή να πάει κάποιος σε μια οικογένεια στην γειτονιά του, που πεινάει και να προσφέρει τρόφιμα. Την αγαπάω την Ελλάδα δεν θα έφευγα από εδώ, αλλά γενικά δεν θα έλεγα ότι είμαι αισιόδοξος με τους νεοέλληνες».

Επιστρέφοντας στα καλλιτεχνικά, ο Αναστάσης μου εξομολογείται πως το συγκεκριμένο επάγγελμα είχε πάντα κρίση. Λίγοι είναι εκείνοι που έβγαλαν λεφτά από αυτή τη δουλειά. Μπήκε στην υποκριτική για να κάνει θέατρο. Ωστόσο, αγαπά παρά πολύ το σινεμά γιατί όπως λέει είναι ένα μαγικό ταξίδι. Δεν ανήκει στους ηθοποιούς που θα πέθαιναν αν δεν ανέβαιναν στο θεατρικό σανίδι, εξάλλου σύμφωνα με τον ίδιο κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο όταν δεν έχεις οξυγόνο. Σε ότι αφορά την τηλεόραση δεν την απολαμβάνει όσο θα ήθελε γιατί όλα γίνονται με γρήγορους ρυθμούς και δύσκολα κάνεις τέχνη. Βέβαια επισημαίνει πως αν ξεκινούσε σήμερα πάλι θα επέλεγε το επάγγελμα του ηθοποιού γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά είναι ´´άχρηστος´´ στην αγορά εργασίας, αφού δεν μπορεί να βιδώσει ούτε μια λάμπα, αλλά με ευκολία μπορεί να σε πείσει για το αντίθετο!!!

λλγμημη.jpg

Ο Αναστάσης είναι ένας άνθρωπος που παλεύει για τα δικαιώματα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Μάλιστα, είναι και μέλος της ομάδας χοροθεάτρου ΔΑΓΙΠΟΛΗ, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από άτομα με αναπηρία. Να σημειωθεί ότι έχουν ταξιδέψει σε Κωνσταντινούπολη και Αμερική.

Λίγο πριν το κλείσιμο της συνέντευξης, συμβουλεύει τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική να διαβάσουν ποίηση, λογοτεχνία ώστε να ανοίξει το μυαλό τους. Με λίγα λόγια να χτίσουν την προσωπικότητά τους και να μην πουλάνε τα ιδανικά τους για κανέναν.

Τέλος, σε ότι αφορά τα επαγγελματικά του σχέδια έως τις 5 Απριλίου θα βρίσκεται στο αστικό κωμικό βαριετέ των Μ. Παπαδημητράτου – Α. Τσιοτσιόπουλου με τίτλο: «Δε Variete» στο The Hubs Events, ενώ από τις 15 Μαρτίου και κάθε Κυριακή θα παίζει στην παράσταση: «Το cinema του παραδείσου», στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Αλλά και κινηματογραφικά θα δώσει το «παρών» με την ταινία μεσαίου μήκους «Brot and Oliven», στην οποία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Αντώνης Καφετζόπουλος και ο Αντώνης Καρυστινός και τα γυρίσματα έγιναν στο Μόναχο.Όπως επίσης, στην ταινία «4 Μαρτίου» του Δ. Νάκου και στην «Ομερτά» του Θ. Καζή.

καλ4.jpg

Συνέντευξη: Μίτση Σκέντζου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top