«Οι τρελοί της Βαλένθια» του Λόπε ντε Βέγκα έρχονται στην Αθηναϊκή Σκηνή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πρόβες-Είναι μόλις η τρίτη φορά που θα παρουσιαστεί το έργο στο ελληνικό σκηνό

​Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πρόβες για την παράσταση «Οι Τρελοί της Βαλένθια» του Λόπε ντε Βέγκα, που θα ανέβει στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη.

Οι 12 «τρελοί» έχουν ήδη βρεθεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι μόλις η τρίτη φορά που η ξεκαρδιστική κωμωδία από τον Χρυσό Αιώνα της Ισπανικής Αναγέννησης θα παρουσιαστεί στο ελληνικό κοινό.

thumbnail.jpg

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Μέσα στο διάσημο τρελοκομείο της Βαλένθια συναντιούνται και ερωτεύονται ο νεαρός Φλοριάνο (Μιχάλης Καλαμπόκης) που προσποιείται τον τρελό για να γλιτώσει την σύλληψη για την δολοφονία του πρίγκιπα Ρεϊνέρο και η όμορφη Εριφίλα (Αλεξάνδρα Βουτζουράκη) που αφού τη λήστεψε και την εγκατέλειψε γυμνή ο υπηρέτης της, την περάσανε για τρελή και την μαζέψανε!

Οι δυο τους παριστάν��υν τον Άμλετ και την Οφηλία και έτσι τους πιστεύουν. Τα εμπόδια στην σχέση τους πολλά: ο ψευτοδιανοούμενος, πιο τρελός απ’ τους τρελούς διευθυντής του τρελοκομείου Πιζάνο (Θωμάς Πανδής) με τους δύο θεόχαζους υπηρέτες του, Μάρτιν και Τόμας που πιστεύουν ότι είναι ο Δον Κιχώτης και ο Θερβάντες, ο τρελός με τα καθήκοντά του αστυνομικός Λιμπέρτο, ο έμπιστος φίλος του Φλοριάνο, Βαλέριο, ερωτευμένος έως φρενοβλάβειας κι αυτός με την Εριφίλα, η ανιψιά του Πιζάνο, Φαίδρα με την υπηρέτριά της Λαϊντα ερωτευμένες με τον Φλοριάνο που κάνουν τις τρελές για να μείνουν κοντά του...και τελικά το χάνουν και κυρίως το μεγάλο εμπόδιο μεταξύ Φλοριάνο και Εριφίλα που πιστεύει ο ένας για τον άλλο ότι είναι πραγματικά τρελοί. Ένα μυστηριώδες πρόσωπο από το παρελθόν, όμως, θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους και θα ενώσει τους δύο ερωτευμένους… ή μήπως όχι.

Ο Λόπε ντε Βέγκα με το έργο του ικανοποίησε τόσο τις απαιτήσεις της άρχουσας τάξης, όσο και του πιο λαϊκού κοινού μιας και ένωσε το ρυθμό με την ποίηση, την ιπποτική καθημερινότητα με τις περιπέτειες των υπηρετών.

Όλες οι εκδηλώσεις του Έρωτα, κεραυνοβόλο χτύπημα, πάθος, πόθος, κτητικότητα, υποψίες, ζήλια, κρεβατομουρμούρα, κάνουν τους πιο λογικούς ήρωες να μοιάζουν πιο τρελοί από τους τρελούς. Άλλωστε ποιός δεν είναι ή δεν έχει υπάρξει τρελός από Έρωτα!

Μια παράσταση βγαλμένη από την Αναγέννηση, γεμάτη μουσική και κοστούμια εποχής και ξεκαρδιστικές καταστάσεις σε ανατρεπτική ανάγνωση Μιχάλη Καλαμπόκη με τρία διαφορετικά φινάλε για να ικανοποιήσουν το κοινό.

Η παράσταση το καλοκαίρι θα κάνει περιοδεία σε Ελληνικές πόλεις και Φεστιβάλ, ενώ ήδη οργανώνονται παραστάσεις για συλλόγους, ιδρύματα κτλ.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Mιχάλης Καλαμπόκης

Μετάφραση: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη

Μουσική: Χρήστος Γαλίτης

Διανομή:

Φλοριάνο: Mιχάλης Καλαμπόκης

Πιζάνο: Θωμάς Πανδής

Εριφίλα: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη

Φαίδρα: Κέλλυ Ανυφαντή

Λαϊντα: Ίριδα Δασκαλοπούλου

Τόμας: Γιώργος Δάσκαλος

Βαλέριο: Γιάννης Παπλωματάς

Λεονάτο: Βασίλης Τριανταφύλλου

Μάρτιν: Γιώργος Αντωνόπουλος

Ρεϊνέρο: Αντώνης Καραθανασόπουλος

Λιμπέρτο: Χάρης Λεοντσίνι

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top