Στην αναμονή η Κ. Περιστέρη για την συνέχιση των ανασκαφικών εργασιών στην Αμφίπολη

Τα αρχαιολογικά ευρήματα βρίσκονται σε άψογη κατάσταση

Η Κατερίνα Περιστέρη και η ανασκαφική της ομάδα βρίσκονται σε αναμονή για τη συνέχιση των εργασιών στο λόφο Καστά της Αμφίπολης.

Η αρχαιολόγος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε χαρακτηριστικά: «για τη συνέχιση των ανασκαφών αναμένεται η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού».

Σχετικά με την μη συμμετοχή της ανασκαφικής ομάδας στην 28η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη που πρόκειται να ξεκινήσει αύριο Παρασκευή (06/03) στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε: «Αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε στο φετινό συνέδριο, επειδή κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη της συστηματικής μελέτης του ανασκαφικού υλικού, όλων των ειδικοτήτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, έτσι ώστε να υπάρχει η συμμετοχή μας στο επόμενο συνέδριο με πλήρη επιστημονικά συμπεράσματα».

Η ίδια τόνισε ότι όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα του λόφου Καστά βρίσκονται σε άψογη κατάσταση και υπό τη συνεχή επίβλεψη της ανασκαφικής ομάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top