Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, υποψήφιο μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Η παρουσίαση έγινε στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, υποψήφιο μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
Εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των Μνημείων της UNESCO πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη με την παρουσία ακαδημαϊκών, βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Από την Ελλάδα, μέχρι τώρα, στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμι��ς πολιτιστικής κληρονομιάς έχουν ενταχθεί συνολικά 17 χώροι και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού φιλοδοξεί ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων να γίνει ο 18ος, με τελευταίο ενταγμένο μνημείο την παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του μνημείου, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, είναι ότι ο χώρος των Φιλίππων διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά που του δίνουν αρκετές πιθανότητες να ενταχθεί στον κατάλογο, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή έχει διαχρονική ιστορία από τα ελληνιστικά και τα ρωμαϊκά χρόνια, με τη μάχη των Φιλίππων, έως τον Απόστολο Παύλο και τη διάδοση του Χριστιανισμού στην Ευρώπη.

Εμφανίζει μνημεία μοναδικής αρχιτεκτονικής, είναι ένας προστατευμένος χώρος στον οποίο δεν έχουν γίνει σύγχρονες επεμβάσεις και διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό επιγραφικών μνημείων.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top