Μοναδικό υλικό για τον Βασίλη Τσιτσάνη εκτίθεται στο φουαγιέ του Δημαρχείου Τρικκαίων

Δείτε τι γράφει σε ιδιόχειρο σημείωμά του ο μεγάλος συνθέτης

«Έγραψα για την Ελλάδα, για τη λευτεριά, για τη φτώχεια, για την αδικία, για τον πόνο, για την ελπίδα, έγραψα… και πόσα δεν έγραψα»…. αναφέρει ο Βασίλης Τσιτσάνης στο ιδιόχειρο σημείωμά του, που εκτίθεται πλέον στο φουαγιέ του Δημαρχείου Τρικκαίων.

Ο μεγάλος μας συνθέτης, ο δημιουργός του λαϊκού μας τρα��ουδιού, τιμάται ήδη από τον Δήμο Τρικκαίων με μια μίνι έκθεση εξαίρετου υλικού. Η έκθεση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία τη αντιπροέδρου του Μουσείου Τσιτσάνη, κ. Εφης Λεβέντη και του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Στέλιου Καραγιώργου. Τοποθετήθηκαν καδραρισμένες, φωτογραφίες γνωστές ή σπανιότερες, αυθεντικές ιδιόχειρες σημειώσεις και στίχοι, μια εξαίρετη απόδοση σε σκίτσα από τον σκιτσογράφο Στάθη, της «Συννεφιασμένης Κυριακής», αποτυπώσεις δίσκων κ.α.

Η έκθεση αυτή ξαφνιάζει ευχάριστα τον κάθε επισκέπτη του φουαγιέ, στον πρώτο όροφο, όπου το γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Αποτελεί, ουσιαστικά, την πρώτη δημόσια εκδήλωση και παράθεση υλικού από το Μουσείο Τσιτσάνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ήδη η διοίκησή του και ο Δήμος Τρικκαίων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 έχει χαρακτηριστεί ως «Έτος Τσιτσάνη», τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και από τα μέσα Φεβρουαρίου ξεκινούν και οι εκδηλώσεις, που διαρκέσουν μέχρι το τέλος του χρόνου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top