Γιώργος Νταλάρας: «Οι ενοχές διατηρούν τον άνθρωπο σεμνό κάτω από το καλάμι»

«Την Ελένη Βιτάλη την πονάω, την αγαπάω και την θαυμάζω», είπε ο καλλιτέχνης

Ο Γιώργος Νταλάρας παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πολιτική, στις σκληρές κριτικές που έχει δεχτεί κατά καιρούς, αλλά και στην φετινή του συνεργασία με την Ελένη Βιτάλη και την Γλυκερία.

Αρχικά, εξήγησε για ποιους λόγους έχει φίλους πολιτικούς από διάφορα κόμματα, λέγοντας πως του άρεσε να γνωρίζει ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική. «Πίστευα ότι χρειάζεται θάρρος, γνώση και προσήλωση για να το κάνεις από αυτό. Έτσι πίστευα… Ανήκω σε μια γενιά που έζησε με την πολιτική, ιδιαίτερα όσοι ανήκαν στο χώρο της Αριστεράς. Πιο παλιά μαζευόμασταν και συζητούσαμε έντονα. Ήταν η εποχή που δέκα, άνθρωποι, οι οποίοι ανήκαν στον ευρύ χώρο της Αριστεράς, διαφωνούσαν σε επιμέρους θέματα ή επί της «διαδικασίας». Και πολλές φορές αποδεικνυόταν εποικοδομητικό».

Σε ότι αφορά την σημερινή εικόνα, ο Γιώργος Νταλάρας ξεκαθαρίζει: «Τώρα η κρίση τα σάρωσε όλα».

Στη συνέχεια όταν κλήθηκε να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς που έχει δεχτεί στο παρελθόν, όπως τελειομανής, άψογος επαγγελματίας, οραματιστής, σκληρός με τον εαυτό του, αλλά και απρόσιτος με δόσεις βεντετισμού είπε χαρακτηριστικά: «Μην βιάζεστε, θα ειπωθούν και άλλα για μένα! «Έχω λαμβάνειν», που λέει και ο Μπιθικώτσης. Και ξέρετε ότι δεν είναι όλα με την ίδια πρόθεση. Άλλοι είναι υπερβολικά καλοί, άλλοι υπερβολικά κακοί, άλλοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Για να σας πω και μια… αμπελοφιλοσοφία που με τα χρόνια κατάλαβα ότι είναι ακριβής, «οι αλήθειες λένε τα πιο μεγάλα ψέματα και τα ψέματα τις πιο μεγάλες αλήθειες».

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε για το αν νιώθει ενοχές για τα χρήματα που έχει βγάλει: «Πάντα! Ότι πέτυχα το πέτυχα με δικό μου αγώνα, επιμονή, υπομονή, μελέτη και κυρίως με την αγά��η του κόσμου. Από την άλλη πλευρά, οι ενοχές, κατά την άποψή μου είναι πάρα πολύ καλό πράγμα. Στις μέρες μας είναι αρετή. Διατηρούν τον άνθρωπο σεμνό κάτω από το καλάμι. Στον κόσμο οφείλω, εκτός από τον δικό μου κόπο, ότι κι αν κέρδισα. Θα ήταν κακόγουστο, αισθητικά και ηθικά, αν ξεχνούσα ότι είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που με την εμπιστοσύνη τους μου έδωσαν την δύναμη να ζήσω καλύτερα».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη φετινή του συνεργασία με την Ελένη Βιτάλη και την Γλυκερία. Ο καλλιτέχνης στην ερώτηση αν εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι η Ελένη Βιτάλη μίλησε για τα ναρκωτικά κάτι που πριν από μερικά χρόνια αποτελούσε ταμπού απάντησε: «Δεν νομίζω ότι η Ελένη έκανε κάτι για να παραδειγματίσει κάποιον. Ανίχνευσε τη ζωή της και έζησε τον δικό της πόνο. Και βγήκε νικήτρια.Την Ελένη την πονάω, την αγαπάω και την θαυμάζω. Όπως και τη Γλυκερία. Είναι δική μου άνθρωποι, αλλά και να μην είχαμε δουλέψει μαζί και φίλες μου να μην ήταν πάλι θα τις εκτιμούσα. Γιατί πρόσφεραν το ταλέντο τους και τα χρόνια τους σ’ αυτό το περιβολάκι που έχει σχέση με το λαϊκό τραγούδι και το λαϊκό πολιτισμό και έδωσαν τον κόπο τους και την ψυχή τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΕΙΤΕ: Νταλάρας, Βιτάλη, Γλυκερία τραγουδούν μαζί!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top