Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης

Στις 10 Ιανουαρίου

Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015, υπογράφτηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης Κωνσταντινουπόλεως.
at2.jpg

Το Μνημόνιο, που αποτελεί μία από τις απολήξεις των προσπαθειών, του Ηγουμένου της Μονής, Μητροπολίτου Προύσης κ. Ελπιδοφόρου, προβλέπει την παροχή τεχνογνωσίας μέσω ειδικών εμπειρογνωμόνων της Βιβλιοθήκης της Βουλής, με άμεσο στόχο την καταλογογράφηση και ταξινόμηση του βιβλιακού πλούτου που απόκειται στη Μονή, και, απώτερο τη συντήρηση, διάσωση και ανάδειξη του συνόλου των θησαυρών της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής.


Την αντιπροσωπεία της Βουλής ξενάγησε την προηγουμένη (Παρασκευή 9 Ιανουαρίου), στην Βιβλιοθήκη και τους χώρους της Μονής ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ενώ το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους της Βουλής ο κ. Γενικός και εκ μέρους της Μονής ο Μητροπολίτης Δέρκων Απόστολος.
a4.jpg


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top