Διάλεξη της Ι. Τσιβάκου με θέμα: «Εμπόδια στη δυναμική της ζωής και προοπτικές αποτροπής τους»

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 19.00

Στο πλαίσιο των διαλέξεων, “Πέραν της Παρακμής” – δώδεκα διαλέξεις, την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 19.00 ακριβώς, θα πραγματοποιηθεί η έκτη διάλεξη με εισηγήτρια την ομ. Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, Ιωάννα Τσιβάκου.

ππαπαπ.jpg


Η διάλεξη έχει θέμα: «Εμπόδια στη δυναμική της ζωής και προοπτικές αποτροπής τους».

Εστιάζοντας σε ορισμένες όψεις του κράτους και της τεχνολογίας στον σύγχρονο δυτικό κόσμο και στην Ελλάδα, η εισηγήτρια θα τις αντιμετωπίσει ως συστήματα περιοριστικά της ορμέμφυτης δύναμης της ζωής. Θεωρώντας πως η τελευταία λαμβάνει στον άνθρωπο τη μορφή ενός πνεύματος ρέποντος προς την οντολογική ελευθερία και τη νοηματοδότηση της ύπαρξης, θα προσπαθήσει να δείξει πώς αυτό το πνεύμα συντελεί αρχικά στη διαμόρφωση, και στη συνέχεια στην υποταγή του στο κράτος και την τεχνολογία. Τέλος, θ’ αναφερθεί σε σύγχρονα κοινωνικά ρεύματα που προασπίζονται τη συνέχιση της ζωής.

Η Ιωάννα Τσιβάκου έχει εξειδικευτεί στην κοινωνιολογία των οργανώσεων και κυρίως στη με��έτη και έρευνα των δομών και λειτουργιών των συγχρόνων κοινωνικών συστημάτων. Στο συγγραφικό της έργο ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνει η μελέτη των αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στο κοινωνικό πλαίσιο και στον χώρο εργασίας.

Έργα της στη βάση biblionet


(2013)

Το γραφειοκρατικό σκότος, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2010)

Εν κινδύνω, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(2006)

Προσφορά και ανταπόδοση στις κοινωνικές σχέσεις, Νεφέλη

(2003)

Τα ευέλικτα όρια των κοινωνικών συστημάτων, Νεφέλη

(2000)

Το οδοιπορικό του εαυτού, Θεμέλιο

(1997)

Υπό το βλέμμα του παρατηρητή, ΘεμέλιοΣυμμετοχή σε συλλογικά έργα

(2009)

Περί φιλανθρωπίας, Art-emis

(1995)

Δράση και σύστημα, Θεμέλιο [επιμέλεια, κείμενα]

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στον χώρο πολιτισμού & πολιτικής “Ρήγας Βελεστινλής”, 6ος όροφος, Ξενοφώντος 4, πλ. Συντάγματος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Εταιρεία Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνει 12 διαλέξεις με θέμα:«Πέραν της Παρακμής»


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top