Απίστευτη γκάφα της Greenpeace:Προκάλεσε ζημιές σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Απειλεί με μηνύσεις το Περού

Απίστευτη γκάφα της Greenpeace:Προκάλεσε ζημιές σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη «κινδυνεύει» να έρθει η Greenpeace, αφού το Περού την απειλεί με μηνύσεις.

γκ1.jpg
Όλα ξεκίνησαν όταν 20 ακτιβιστές ξεδίπλωσαν ένα πανό που έγραφε «Ώρα για Αλλαγή. Το Μέλλον είναι Ανανεώσιμο», για την προστασία του περιβάλλοντος σε απαγορευμένη περιοχή (στη Νάζκα), όπου υπάρχουν αρχαίες φιγούρες, προκαλώντας όχι μόνο την οργή της κυβέρνησης και των πολιτών, αλλά και ζημιές πάνω σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

γκ2.jpg

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Λουίς Καστίγιο είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν πραγματικό χαστούκι σε ό,τι θεωρούν ιερό οι Περουβιανοί».

γκ3.jpg
Σύμφωνα με το περουβιανό υπουργείο Πολιτισμού, οι «εισβολείς» άφησαν πατημασιές δίπλα στο σχέδιο. Η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να εμποδίσει την έξοδο των ακτιβιστών από τη χώρα και να ασκήσει διώξεις για «επίθεση σε αρχαιολογικό μνημείο», η οποία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι 6 ετών.Όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, ακόμα και ο πρόεδρος και τα μέλη της κυβέρνησης μπορούν να εισέρχονται στο χώρο μόνο με ειδική άδεια και πρέπει να φορούν καλύμματα στα παπούτσια.

γκ4.jpg
«Κατανοούμε πλήρως ότι δώσαμε άσχημη εικόνα. Δώσαμε την εντύπωση ότι είμαστε απερίσκεπτοι και αναίσθητοι», δήλωσε η Greenpeace, ενώ δήλωσε ότι είναι έτοιμη να δεχθεί τις συνέπειες και τις κυρώσεις για την πράξη αυτή, και μάλιστα ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης δεσμεύτηκε να ταξιδέψει μέχρι τη Λίμα για να ζητήσει αυτοπροσώπως συγγνώμη από τους Περουβιανούς.

γκ5.jpg
Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι γραμμές δημιουργήθηκαν από τον πολιτισμό των Νάζκα από το 450 έως το 600 μ.Χ. Χαράχθηκαν στην άμμο με προσεκτική απομάκρυνση των σκούρων βότσαλων και την αποκάλυψη του γκρίζου υποστρώματος της ερήμου.


Υπάρχουν ποικίλες θεωρίες για το νόημά ��ους, γενικά όμως πιστεύεται ότι οι γραμμές είχαν θρησκευτική, ίσως και αστρονομική αξία.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top