ΝΕΟ γκάλοπ: 1 στους 2 Βρετανούς λέει «ναι» στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα

Το 24% δεν εκφράζει γνώμη

​«Ναι» λέει 1 στους 2 Βρετανούς στο αίτημα των Ελλήνων για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, στην Αθήνα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα από την εφημερίδα «The Times».

Συγκεκριμένα, μόλις το 26% των ερωτηθέντων βρετανών θεωρεί ότι δικαιολογημένα τα γλυπτά τα οποία κοσμούσαν στην αρχαιότητα τον Παρθενώνα παραμένουν αυτή τη στιγμή στη Βρετανία.

Το 49% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα γλυπτά πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, ενώ το 24% απλά δεν εκφράζει γνώμη για το θέμα.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διεξήχθη από το ινστιτούτο YouGov, σε δείγμα 1.589 προσώπων, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου για λογαριασμό της εφημερίδας.

Λίγες μέρες, δηλαδή, αφότου το Βρετανικό Μουσείο δάνεισε στο μουσείο Ερμιτάζ της Ρωσίας ένα άγαλμα από τα γλυπτά του Παρθενώνα, το άγαλμα του θεού Ιλισσού.

Στο σχετικό ερώτημα της δημοσκόπησης, το 39% των Βρετανών υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι δικαιολογημένη, έναντι του 37% που θεωρεί πως δεν είναι.

Από την άλλη, το 57% θεωρεί ότι τα εκθέματα των βρετανικών μουσείων θα πρέπει να δανείζονται σε άλλα μουσεία σε όλον τον κόσμο, ��νώ το 25% πιστεύει πως δεν είναι σωστό επειδή μπορεί να προκληθούν ζημιές στα γλυπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top