Ανατροπή για τον Μπάνκσι: Κρύβεται γυναίκα πίσω από τον art street καλλιτέχνη;

Στις 17 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ «Banksy Does New York»

Ανατρεπτικά είναι τα νέα για τον διασημότερο art street καλλιτέχνη στον κόσμο. Ο λόγος για τον Μπάνκσι.

αα.jpg

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 17 Νοεμβρίου θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο καλλιτέχνης να μην είναι άντρας αλλά γυναίκα.

Με αφορμή τον πρόσφατο βανδαλισμό έργου του, το «Banksy Does New York» κάνει το πορτρέτο του διάσημου καλλιτέχνη.

Αναφέρει μεταξύ άλλων πως χρησιμοποιεί καλλιτεχνικούς κώδικες και ότι συνεργάζεται με μια μεγάλη ομάδα ατόμων για να κάνει τα έργα του.

Κανείς δεν ξέρει πώς μοιάζει, αλλά πολλοί λένε πως τον ξέρουν. Αν βέβαια ισχύει το «τον ξέρουν» και όχι το «την ξέρουν».

Έχει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη της αισθητικής, της σημασίας και των συμβολισμών των δρόμων.

ααα.jpg
Έχει έντονη κοινωνική συνείδηση, ενώ το γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει την ταυτότητά του κάνει το έργο του ακόμη πιο σημαντικό και την αξία του στην αγορά τέχνης υψηλότερη. Το ντοκιμαντέρ καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο Μπάνκσι είναι τελικά... η Μπάνκσι.

Πριν από 11 χρόνια, ένας συντάκτης της Guardian, είχε υποστηρίξει ότι συνάντησε τον Μπάνκσι σε ένα μπαρ, όταν ήταν στην αρχή της καριέρας του.

Έγραψε χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν ξέρει πώς μοιάζει, αλλά πολλοί τον ξέρουν. Αν βέβαια ισχύει το “τον ξέρουν” και όχι το “την ξέρουν”».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top