«Φουντώνουν» τα σενάρια ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έχει ταφεί στον Τύμβο Καστά

Τι λένε γνωστοί αρχαιολόγοι και συγγραφείς;

«Φουντώνουν» τα σενάρια ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έχει ταφεί στον Τύμβο Καστά

Οι συγκλονιστικές ανακαλύψεις για την Αμφίπολη έρχονται να αναζωπυρώσουν τα σενάρια για το αν στον Τύμβο Καστά έχει ταφεί ο Μέγας Αλέξανδρος.

Είναι ο πιο μεγαλοπρεπής τάφος, το μεγαλύτερο αρχαιολογικό ταφικό εύρημα και έχει συγκεντρώσει από το πρώτο λεπτό, το ενδιαφέρον όλου του κόσμου. Για ποιόν όμως χτίστηκε αυτό το μνημείο, είναι το ερώτημα που κάνει από το μεσημέρι ��ο γύρο του κόσμου.

Όπως σας γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, η παγκοσμίου φήμης αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, η οποία παρακολουθεί από την αρχή τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, εξέφρασε την άποψη της γράφοντας στο twitter:
«Ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι μόνο δύο πτώματα ταριχεύθηκαν, προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα (σ.σ. Μακεδονία): ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ηφαιστίωνας».
H μοναδικότητα αυτού του ταφικού συγκροτήματος φαίνεται από την ποσότητα μαρμάρου, τη μεγαλύτερη που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στη Μακεδονία. Τύμβος ύψους 33 μ. και επ’ αυτού το βάθρο με το λιοντάρι, συνολικού ύψους 15,84 μ., οι Σφίγγες, οι Καρυάτιδες και το υπέροχο ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης, αλλά και τα μαρμάρινα ζωγραφισμένα επιστύλια δείχνουν μια πρωτοφανή κατασκευή.
Το ενδεχόμενο σε αυτό το μεγαλοπρεπές μνημείο να έχει ταφεί ο Μέγας Αλέξανδρος, έχει εκφραστεί πολλές φορές στο παρελθόν από τον συγγραφέα και ιστορικό, Σαράντο Καργάκο και όχι μόνο. Ο κ. Καργάκος έχει υποστηρίξει ότι η Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε φροντίσει ο γιος της να μεταφερθεί στο Λόφο, με κάθε τρόπο και κάθε μυστικότητα.
«Σχετικά με το ενδεχόμενο ο τάφος να είναι του Αλεξάνδρου ή κενοτάφιο του Αλεξάνδρου να υπάρχει στη Μακεδονία, είναι κάτι που το υποστηρίζω επί μια 20ετία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καργάκος.
Όμως και ο συγγραφέας Άντριου Τσαγκ υποστήριξε πως το ταφικό μνημείο ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο.
«Πιστεύω ότι η Περσεφόνη αναπαριστά το πρόσωπο της γυναίκας που είναι θαμμένη στον τάφο, η οποία οδηγείται στον Κάτω Κόσμο. Ποιος ήταν κοντά στα 20 του χρόνια όταν ο Φίλιππος δολοφονήθηκε και ήταν κοντά στο Βασιλιά και τη Βασίλισσα των Μακεδόνων; Η απάντηση είναι προφανής. Ο Μέγας Αλέξανδρος» δήλωσε ο συγγραφέας στο Discovery Channel.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top