Ντέιβιντ Χιλ: Ο,τι και αν γίνει στο τέλος τα Γλυπτά θα επιστρέψουν στην Ελλάδα

Oι πιθανότητες επιτυχίας της ελληνικής πλευράς αν προσφύγει στη δικαιοσύνη είναι 75%

Ντέιβιντ Χιλ: Ο,τι και αν γίνει στο τέλος τα Γλυπτά θα επιστρέψουν στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ παραχώρησε συνέντευξη στο ελληνικό πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας της Αυστραλίας SBS και δήλωσε αισιόδοξος σε ότι αφορά την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο ίδιος προλόγισε και την ταινία «Πρόμαχος» που όπως σας είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση στο star.gr αναφέρεται στην επιστροφή των Γλυπτών.

Μάλιστα, με την συγκεκριμένη ταινία έκλεισε και το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στην Αυστραλία.

«Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα από τότε που ξεκίνησε η Μελίνα Μερκούρη την εκστρατεία της. Αν η Βρετανία επιμένει στην άρνησή της τότε η Ελλάδα έχει την επιλογή της προσφυγής στην δικαιοσύνη».

Ο κ. Χιλ είπε ότι αποκόμισε την εντύπωση πως η Ελλάδα ελπίζει ότι η Βρετανία θα αποδεχθεί τη διαμεσολάβηση της UNESCO: «Υπάρχει μια προθεσμία έξι μηνών. Αν πάλι αρνηθεί η Βρετανία, τότε υπάρχει η νομική οδός. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Έλγιν έκλεψε τα Γλυπτά έστω και αν στη συνέχεια τα πούλησε στη Βρετανία και από εκεί έφθασαν στο Βρετανικό Μουσείο» και πρόσθεσε πως οι πιθανότητες επιτυχίας της ελληνικής πλευράς αν προσφύγει στη δικαιοσύνη είναι 75%.

Εξέφρασε την βεβαιότητα πως «ό,τι και αν γίνει στο τέλος τα Γλυπτά θα επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Κλείνοντας, επισήμανε ακόμα ότι οι Βρετανοί δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να κρατούν τους κλεμμένους θησ��υρούς.

«Η Ακρόπολη συγκεντρώνει περισσότερους επισκέπτες από την γκαλερί Νταβίν όπου βρίσκονται τα κλεμμένα αριστουργήματα και το νέο μουσείο που είναι αριστούργημα είναι έτοιμο να τα υποδεχθεί».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top