Χίσλοπ για Μάρμαρα Παρθενώνα: Συναισθηματικά, πιστεύω ότι πρέπει να έρθουν στο σπίτι τους

«Στην Ελλάδα εμπνέομαι γιατί έχει ιστορίες και ανθρώπους που αγαπώ», είπε η διάσημη συγγραφέας

Χίσλοπ για Μάρμαρα Παρθενώνα: Συναισθηματικά, πιστεύω ότι πρέπει να έρθουν στο σπίτι τους

Η συγγραφέας του μυθιστορήματος «Το Νησί» Βικτόρια Χίσλοπ, στο πλαίσιο των εξαήμερων εκδηλώσεων του Art links «Μια έκθεση τέχνης που συνδέει τους καλλιτέχνες με το κοινό», ��ίλησε για τη λογοτεχνία, τον δικό της τρόπο συγγραφής, αλλά και για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Η κ. Χίσλοπ μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν έχω καθόλου έμπνευση στην Αγγλία. Στην Ελλάδα εμπνέομαι γιατί έχει ιστορίες, έχει ανθρώπους που αγαπάω, δεν έχει ησυχία ποτέ και υπάρχει πάντα δράση».

Η διάσημη συγγραφέας το τελευταίο διάστημα κατοικεί στην Αθήνα και μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στο Κεντ όπου ζει με την οικογένειά της, την Κρήτη όπου περνάει τις διακοπές της και τα Πατήσια, όπου νοικιάζει το νέο διαμέρισμά της.

«Οι άνθρωποι που κατοικούν στο Λονδίνο φοβούνται κάθε μέρα. Εγώ δεν φοβάμαι στα Πατήσια. Όταν είπα σε κάποιους φίλους ότι αποφάσισα να μείνω στα Πατήσια και όχι στο Κολωνάκι με κοίταξαν με έκπληξη. Τα Πατήσια έχουν διαφορετική ατμόσφαιρα, έχουν κάτι παραδοσιακό».

Όταν η συζήτηση ήρθε στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα η κ. Χίσλοπ είπε: «Το ζήτημα είναι σύνθετο και δεν είναι καθόλου απλό. Όταν πηγαίνω στο Βρετανικό Μουσείο και βλέπω τα μάρμαρα και υπάρχουν εκεί χιλιάδες άνθρωποι που τα βλέπουν και μετά πηγαίνω στο Μουσείο της Ακρόπολης και βλέπω λίγους επισκέπτες, σκέφτομαι μήπως λειτουργούν σαν διαφήμιση στο Βρετανικό Μουσείο, για να επισκεφτούν μετά την Ελλάδα. Συναισθηματικά, πιστεύω ότι πρέπει να έρθουν στο σπίτι τους, όμως κάθε φορά που συνομιλώ με τον διευθυντή του Μουσείου, εκφράζει τον προβληματισμό του για το τι θα γίνει και με τα υπόλοιπα εκθέματα του Μουσείου, αν τα ζητήσουν και άλλες χώρες».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top