«Ναι» στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα δηλώνει το 37% των Βρετανών

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία YouGov

Το 37% των Βρετανών δηλώνει «ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ενώ μόλις το 23% επιμένει στην παραμονή τους στο Βρετανικό Μουσείο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία YouGov.

Ωστόσο, το 32% δηλώνει αδιάφορο για το τι θα γίνει, και το 7% λέει ότι δεν ξέρει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 17 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα με αφορμή την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Ελλάδα.

Συνολικά ρωτήθηκαν 1.966 Βρετανοί.


Το 36% όσων τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής θεωρούν βασικότερο επιχείρημα την επανένωση των Γλυπτών, ενώ το 34% δηλώνει ότι τα Μάρμαρα ανήκουν στην Ελλάδα καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς της χώρας.

Στον αντίποδα, το 23% όσων είπαν «ναι» στην παραμονή των γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο υποστηρίζει πως ο Έλγιν πήρε νόμιμα τα Γλυπτά από την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Το 9%, θεωρεί πως ακόμα και αν τα Γλυπτά ήρθαν παράνομα στη Βρετανία θα πρέπει να παραμείνουν στη χώρα καθώς από τότε έχουν περάσει πάνω από 200 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top