Μενδώνη για Αμφίπολη: «Ίσως ο τάφος να είναι της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

«Μάλλον το ψηφιδωτό αεικονίζει την «Αρπαγή της Περσεφώνης»

Μενδώνη για Αμφίπολη: «Ίσως ο τάφος να είναι της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

​Και ενώ η αγωνία κορυφώνεται, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης θα γίνουν νέες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού, σχετικά με το εντυπωσιακό ψηφιδωτό που βρέθηκε την Κυριακή στον τάφο της Αμφίπολης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη έκανε κάποιες δηλώσεις για το θέμα, το βράδυ της Τετάρτης.

mend.jpg

Η κυρία Μενδώνη σε συνέντευξή της, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», δήλωσε πως κατά πάσα πιθανότητα το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης να είναι γυναίκα και συγκεκριμένα η Περσεφόνη. «Κι εγώ εκτιμώ ότι είναι μια γυναικεία μορφή και πιθανότατα είναι η Περσεφόνη, ωστόσο μπορεί να έχουμε κάνει και λάθος. Πρέπει να περιμένουμε. Τις επόμενες ώρες θα έχει ολοκληρωθεί η παράσταση του ψηφιδωτού. Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε κάτι περισσότερο απ’ όσα μέχρι σήμερα έχουμε αντιληφθεί. Η ανασκαφική έρευνα χρειάζεται χρόνο και όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή».

Όταν η κουβέντα πήγε στον πιθανό ένοικο του τάφου η γ.γ του Υπουργείου Πολιτισμού αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και μιλάει ακόμα και για πιθανότητα να έχει μεταφερθεί κάποτε εκεί το πτώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Είναι πρώιμο να πούμε ότι ο τάφος είναι της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ίσως κάποτε να πήγε κι εκεί το πτώμα του. Δεχόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά η ανασκαφή είναι αυτή που θα δώσει τα πραγματικά στοιχεία. Η κάθε ερμηνεία χρειάζεται προσοχή και δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top