Κείμενο 140 αρχαιολόγων και ιστορικών κατά της Περιστέρη για την Αμφίπολη:

"Η επιστημονική άποψη δεν ποινικοποιείται"

Κείμενο 140 αρχαιολόγων και ιστορικών κατά της Περιστέρη για την Αμφίπολη:

Με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε αρχαιλόγους, μετά τον ισχυρισμό της καθηγήτριας αρχαιολογίας Όλγας Παλαγγιά πως ο τάφος της Αμφίπολης τοποθετείται στη ρωμαϊκή εποχή, 140 αρχαιολόγοι, ιστορικοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του κλάδου, υπογράφουν ένα κείμενο περί ελευθερίας έκφρασης οποιασδήποτε επιστημονικής άποψης.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

"...παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις -συνεχιζόμενες- επιθέσεις που δέχεται η καθηγήτρια κλασικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κυρία Όλγα Παλαγγιά, με αφορμή τη διατύπωση από μέρους της μιας επιστημονικής υπόθεσης εργασίας, σχετικά με το ανασκαπτόμενο μνημείο στην Αμφίπολη. Αντίστοιχες επιθέσεις για τις απόψεις τους δέχονται και άλλοι αρχαιολόγοι και ιστορικοί. Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε κάθε απόπειρα ποινικοποίησης της επιστημονικής άποψης και στοχοποίησης όσων την εκφέρουν".

Πολλοί υποστηρίζουν πως οι 140 "φωτογραφίζουν" την Κατερίνα Περιστέρη, ως άμεσο στόχο αυτού του κειμένου, μόνο και μόνο επειδή η επικεφαλής της ανασκαφής, έχοντας και την πραγματική εικόνα όσων ανακαλύπτονται στην Αμφίπολη, αντέκρουσε την άποψη της Όλγας Παλαγγιά , στο πλαίσιο πάντοτε του επιστημονικού διαλόγου...

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top