Κατερίνα Γώγου: Πέρασαν 21 χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» από τη ζωή

Αυτοκτόνησε με χάπια και αλκοόλ

Κατερίνα Γώγου: Πέρασαν 21 χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» από τη ζωή
Ήταν 3 Οκτωβρίου του 1993, όταν η Κατερίνα Γώγου έβαλε τέλος στη ζωή της πίνοντας αλκοόλ και χάπια.

gvo3.jpg

Η ηθοποιός και ποιήτρια γεννήθηκε στην Αθήνα στις 1 Ιουνίου 1940. Ξεκίνησε από μικρή καριέρα στην ηθοποιία αλλά αργότερα στράφηκε στην ποίηση.

Τα ποιήματα της είναι γνωστά για τον αντισυμβατικό και συνειρμικό χαρακτήρα τους καθώς και τις αναρχικές ιδέες που πρόβαλε. Είχε μια κόρη, την Μυρτώ.

Εργάστηκε από μικρή ηλικία σε παιδικούς θεατρικούς θιάσους και στον κινηματογράφο, κυρίως σε ταινίες της Φίνος Φιλμς.

gvgoy2.jpg

Σπούδασε στην δραματική σχολή του Τάκη Μουζενίδη και στην σχολή χορού Πράτσικα, Ζουρούδη και Βαρούτη. Πρωτοεμφανίστηκε με το θίασο Ντίνου Ηλιόπουλου, το 1961, στο έργο των Ευαγγελίδη - Μαρή «Ο Κύριος πέντε τοις εκατό».

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 ασχολήθηκε με την ποίηση, εγκαταλείποντας τον κινηματογράφο. Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε με τίτλο: «Τρία κλικ αριστερά».

Η Κατερίνα Γώγου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε τρεις ταινίες. Οι δύο από αυτές ήταν του συζύγου της Παύλου Τάσιου: «Βαρύ Πε��όνι» το 1977, για το ρόλο της οποίας κατέκτησε το βραβείο ερμηνείας Α΄ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, καθώς και η πολυβραβευμένη «Παραγγελιά» το 1980, κατά την οποία ο Κυριάκος Σφέτσας μελοποίησε στίχους της που ερμήνευε η ίδια.
γωγου.jpg
Τέσσερα χρόνια αργότερα, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Όστρια» σε σενάριο δικό της και του σκηνοθέτη της ταινίας Α. Θωμόπουλου, για το οποίο και μοιράστηκαν το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η ίδια επέλεξε να αφιερωθεί στην ποίηση. Ήταν άνθρωπος ασυμβίβαστος και μέσα από τους οργισμένους στίχους της καταδίκαζε τον πόνο και την αθλιότητα γύρω της.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top