ΝΕΕΣ φωτο από την Αμφίπολη- ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ οι Καρυάτιδες- Εργασίες υποστύλωσης στον 3ο χώρο

Ίχνη μπλε χρώματος στο μέτωπο του δαπέδου του 2ου χώρου

Συνεχίζεται η αρχαιολογική έρευνα στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης με τις Καρυάτιδες που φτάνουν τα 4μ. ύψος μαζί με το βάθρο, να προκαλούν δέος. Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Πολιτισμού δίνει στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τις ανασκαφές.

l_15079.jpg

Η ΚΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων αφαίρεσε τους δύο τελευταίους δόμους του τοίχου σφράγισης, μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύπτοντας στο σύνολο τους τα μαρμάρινα βάθρα, πάνω στα οποία πατούν οι Καρυάτιδες.

l_15080.jpg
Ο διάκοσμος των βάθρων είναι συνέχεια της ορθομαρμάρωσης των τοίχων. Αποτελείται από μαρμάρινους δόμους με περιταίνια. Το ύψος των βάθρων είναι 1,40μ., έχουν πλά��ος 1,36μ. και πάχος 0,72μ. Το συνολικό ύψος βάθρου και αγάλματος είναι 3,67μ. Το δάπεδο του δεύτερου χώρου είναι υπερυψωμένο κατά 0,07μ. Ίχνη μπλε χρώματος εντοπίζονται στο μέτωπο της ανωτέρω επιφάνειας.

l_15081.jpg
Συνεχίστηκαν, επίσης, οι ανασκαφικές εργασίες, στον χώρο πίσω από τις Καρυάτιδες, με αφαίρεση χωμάτων σε βάθος μέχρι 1,5μ. αποκαλύπτοντας την συνέχεια της ορθομαρμάρωσης των τοίχων, όπως και στον προηγούμενο χώρο, καθώς και μεγάλο μέρος του θυρώματος, που οδηγεί στον τρίτο χώρο.

l_15082.jpg
Ολοκληρώθηκαν, ακόμη, οι εργασίες αν��ιστήριξης με την προσθήκη υποστυλωμάτων στον πρώτο χώρο και ταυτόχρονα τοποθετήθηκαν οριζόντιες αντηρίδες στον δεύτερο, προκειμένου να προχωρήσει η αποχωμάτωση. Παράλληλα, με τη συνέχιση της αποχωμάτωσης, στο θύρωμα του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, ξεκίνησαν οι εργασίες υποστύλωσης στον τρίτο χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top