Ο Δ. Σαββόπουλος στο star.gr: «Στην Ελλάδα δυστυχώς πάντα φταίει ο άλλος!»

«Τίποτα πιο πολιτικό και πιο δημοκρατικό από την Τέχνη», είπε ο κορυφαίος τραγουδοποιός

 Ο Δ. Σαββόπουλος στο star.gr: «Στην Ελλάδα δυστυχώς πάντα φταίει ο άλλος!»

Ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια ως Διονύσης Σαββόπουλος αλλά πολύ γρήγορα έγινε ο «Νιόνιος» του ελληνικού τραγουδιού, ο «Νιόνιος» της καρδιάς μας!

Ο κορυφαίος τραγουδοποιός λίγο πριν την Αθηναϊκή του συναυλία στις 8 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο, η οποία πραγματοποιείται για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» μίλησε στο star.gr, γι’ αυτή την εκδήλωση, την σχέση του με τα παιδιά, αλλά για το πόσο μας έχει αλλάξει η κρίση.

σαβ1.jpg

Τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν στην ένωση, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει περισσότερα από 10.000 παιδιά. Ο σκοπός της την κάνει ξεχωριστή είπε ο κ. Σαββόπουλος και συνέχισε λέγοντας: «Γιατί εγώ, όπως λέει το τραγουδάκι, δεν ξέρω τι να παίξω στα παιδιά, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι μ΄ αρέσει να παίζω για τα παιδιά, ιδίως για ένα έργο σαν αυτό της ένωσης «Μαζί για το παιδί».

σαβ2.jpg

Μαζί του στην σκηνή θα βρίσκεται η Ορχήστρα των Κυκλάδων. Πώς προέκυψε άραγε αυτή η συνεργασία;

«Με κάλεσε την περασμένη άνοιξη ο Νίκος Κυπουργός, που την έχει φτιάξει, για να παίξουμε μαζί. Όλα τα μέλη της ορχήστρας είναι κάτοικοι της νήσου Σύρου. Ο ένας είναι μαραγκός, ο άλλος γιατρός, η άλλη δασκάλα, ο άλλος παντοπώλης κ.ο.κ. Είναι όλοι τους εξαίρετοι μουσικοί. Τριάντα άτομα. Παίξαμε στην Ερμούπολη, στο ιστορικό θέατρο Απόλλων. Ενθουσιάστηκα με εκείνη την συναυλία και τους φέρνουμε τώρα στο Ηρώδειο για την ένωση «Μαζί για το παιδί». Θα είναι βέβαια και τρεις μόνιμοι συνεργάτες μου, ο Ορέστης Πλακίδης, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου και ο Βαγγέλης Καρίπης. Θα μας τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους τρεις υψηλές προσκεκλημένες από διαφορετική γενιά η καθεμιά: οι κ.κ. Μαρία Φαραντούρη, Μελίνα Κανά, Βασιλική Καρακώστα. Και για την ακόμα πιο νέα γενιά θα έχουμε την Χορωδία της Νεας Γενιάς Ζηρίδη».

Τα τραγούδια του χαρακτηρίζονται από τη διαχρονικότητά τους και έχουν αγαπηθεί από τρεις γενιές. Όταν ρωτήθηκε για το αν μπορούν να ξεσηκώ��ουν τους Έλληνες με τον τρόπο που το έκαναν παλιότερα, σε εποχές αντίστοιχα ταραχώδεις κοινωνικά απάντησε: «Δεν ξέρω τι κάνουν τα τραγούδια μου, πότε δεν με πολυαπασχόλησε. Άπαξ και φύγουν απ΄ τα χέρια μου, κάνουν το δικό τους ταξίδι μες στις καρδιές των ανθρώπων. Έχουν μια δική τους ζωή. Εμένα το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να γράψω κάτι αληθινό και ωραίο, να συμμετάσχω κι εγώ κάπως στον πολιτισμό. Η Τέχνη ξέρετε μας κάνει πιο ευαίσθητους και πιο ευγενικούς, άρα πιο ικανούς να δεχθούμε την διαφορετικότητα του άλλου, να φτιάξουμε μαζί του μια σύνθεση, μια κοινωνία. Γι’ αυτό δεν υπάρχει τίποτα πιο πολιτικό και πιο δημοκρατικό από την Τέχνη».

σαβ3.jpg

Ο κ. Σαββόπουλος αναφερόμενος στην κρίση και για το αν μας έχει αλλάξει είπε: «Μας αλλάζει σιγά σιγά. Πρώτα πρώτα συνειδητοποιούμε ότι ενώ είχαμε τα πάντα, δεν είχαμε τίποτα. Βέβαια προτιμούμε δυστυχώς να τα ρίχνουμε πάντα στον άλλον. Αυτό δύσκολα θα αλλάξει».

Όπως εκτιμά ο ίδιος το «μυστικό» για να αρχίσουν τα πράγματα να γίνονται πιο θετικά είναι να αρχίσει ο καθένας ξεχωριστά να σκέπτεται την ευθύνη του, να παραμερίσει τις ψευδαισθήσεις του και να γίνει δημιουργικός. Να ξεκολλήσουμε επιτέλους.

Επιστρέφοντας στα μουσικά, ο σπουδαίος ερμηνευτής θέλησε να κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και μας αποκάλυψε πως αν και όλα αυτά τα χρόνια έχει στο ενεργητικό του πολλές συνεργασίες αυτές που ξεχωρίζει είναι δύο. Με τον Μάρκο Βαμβακάρη στο «Ροντέο κλαμπ» το ΄70 και με τον Μάνο Χατζιδάκι στον «Σείριο» το ΄88.

Παράλληλα, δήλωσε πως δεν έχει μετανιώσει για κάποια επαγγελματικά του λάθη. Θα τα ξαναέκανε αφού την δεδομένη στιγμή λειτουργούσε με την προσωπική του αλήθεια.

Ο κ. Σαββόπουλος μετρά 50 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και έχει γράψει πάρα πολλά τραγούδια. Όπως μας εξομολογήθηκε υπάρχαν χιλιάδες τραγούδια τα οποία θα ήθελε να έχουν την υπογραγή του, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «Δεν έχει σημασία που τα έγραψαν άλλοι, είναι μέρος του εαυτού μου κι αυτά τα τραγούδια».

Όσο για το αν μας ετοιμάζει κάτι στο μέλλον ανέφερε: «Κάτι σχεδιάζω αλλά δεν είμαι έτοιμος ακόμη να κάνω ανακοινώσεις».

Συνέντευξη: Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top