Αμφίπολη: Ψάχνουν στις Καρυάτιδες την ηλικία του τύμβου-''Πόλεμος'' μεταξύ των αρχαιολόγων!

Φάκλαρης: «το ταφικό μνημείο είναι μοναδικό»

Αμφίπολη: Ψάχνουν στις Καρυάτιδες την ηλικία του τύμβου-

Την προσοχή τους έχουν στρέψει οι αρχαιολόγοι στις Καρυάτιδες και κυρίως στα βάθρα επάνω στα οποία στέκονται, ώστε να μάθουν την ηλικία του τύμβου.

Ακόμα, ελπίζουν ότι με την πλήρη αποκάλυψη αυτών των βάθρων θα λάβουν λεπτομερείς πληροφορίες που θα τους επιτρέψουν να δουν κατά πόσον τα βάθρα και ο περίβολος έχουν κατασκευαστεί την ίδια περίοδο.

Την Τετάρτη, η ανασκαφική ομάδα συνέχισε τις αποχωματώσεις μπροστά και πίσω από τις δύο Καρυάτιδες και το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα, έως ότου αποκαλυφθούν τα δάπεδα των δύο θαλάμων.

''Πόλεμος'' αρχαιολόγων για την ταυτότητα του μνημείου

Την ίδια ώρα ο αρχαιολόγος Παναγιώτης Φάκλαρης φαίνεται πως είναι αντίθετος με τις απόψεις της συναδέλφου του Όλγας Παλαγγιά, που υποστηρίζει ότι οι ανασκαφές στην Αμφίπολη έχουν πολιτική σκοπιμότητα!

Για ακόμα μια φορά ο Έλληνας αρχαιολόγος δήλωσε, ότι το ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη είναι μοναδικό, με πολλά πρωτότυπα στοιχεία, από τα οποία οι αρχαιολόγοι θα μάθουν στο μέλλον πολλά περισσότερα για τους μακεδονικούς τάφους.

Ο κύριος Φάκλαρης, σε αντίθεση με την συνάδελφό του κυρία Παλαγγιά, υποστήριξε ότι «η πολιτεία έχει δικαίωμα να υποστηρίζει την ανασκαφή, αλλά οι αρχαιολόγοι πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στο έργο τους».

«Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με σκοπιμότητες η ανασκαφή, η πολιτεία έχει δικαίωμα να αναδείξει την πολιτιστική μας κληρονομιά», δήλωσε ο κύριος Φάκλαρης.

Ακόμα ο Έλληνας αρχαιολόγος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες των κατασκευαστών του τάφου να αποτρέψουν τους τυμβωρύχους να μπουν στο τάφο, λέγοντας ότι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των μακεδονικών τάφων.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top