Κρύος ιδρώτας έλουσε τους αρχαιολόγους: Σημάδια ότι ο τάφος της Αμφίπολης έχει συληθεί

ΔΕΙΤΕ το σημείο που «δείχνει» τυμβωρυχία και προκαλεί υποψίες

Κρύος ιδρώτας έλουσε τους αρχαιολόγους: Σημάδια ότι ο τάφος της Αμφίπολης έχει συληθεί

​Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τους αρχαιολόγους που συνεχίζουν τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, καθώς ένα μικρό άνοιγμα που βρέθηκε στην είσοδο του τάφου, προκαλεί υποψίες πως ίσως ο τάφος να έχει συληθεί.

ητρυπα.jpg

Συγκεκριμένα, αυτό που έχει ανησυχήσει τους αρχαιολόγους, είναι μια μικρή οπή (40Χ50 εκατοστά) στον μαρμάρινο τοίχο που χωρίζει τον προθάλαμο του ταφικού μνημείου, από τους δυο θαλάμους που ακολουθούν.

αρχείο λήψης.jpg
Να σημειώσουμε ότι ο μαρμάρινος τοίχος (από τον οποίο έχει αφαιρεθεί κομμάτι μαρμάρου), αποκαλύφθηκε μετά τις ανασκαφές, σε απόσταση έξι μέτρων από την είσοδο του μνημείου.

Αυτή η μικρή τρύπα, αποτελεί ισχυρή ένδειξη τυμβωρυχίας, καθώς είναι αρκετή, ώστε να περάσει μέσα από αυτή, ένας πολύ αδύνατος άνθρωπος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο τύμβος της Αμφίπολης μπορεί να έχει συληθεί είτε στην Αρχαιότητα, είτε στο πρόσφατο παρελθόν, από τυμβωρύχους που κατάφεραν να μπουν μέσα σε αυτόν από την μικρή οπή, και να αρπάξουν πολύτιμα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν παράλληλα, σημαντικά στοιχεία για τους αρχαιολόγους.

2142188.jpg

Το μόνο που απομένει τώρα ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια, είναι η συνέχιση των ανασκαφών στον τάφο, οι οποίες θα δείξουν τι ακριβώς έχε συμβεί.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΑΦΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ:

Την ίδια στιγμή, τα ευρήματα που έρχονται μέρα με τη μέρα στο φως, δείχνουν πως ίσως ο τάφος της Αμφίπολης να αποτελεί οικογενειακό τύμβο, καθώς πίσω από το μαρμάρινο διαφραγματικό τοίχο του προθαλάμου, διακρίνονται δυο ακόμα χώροι.

2142189.jpg
Η τρύπα που ανακαλύφθηκε και εικάζεται ότι έγινε από τυμβωρύχους, αποτέλεσε «παράθυρο» ώστε να κοιτάξει η ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη τι υπάρχει από πίσω. Εκεί οι αρχαιολόγοι είδαν έναν δεύτερο θάλαμο με χώματα με έναν ακόμη τοίχος στο βάθος του.

Στον τοίχο αυτό εικάζεται πως πρέπει να υπάρχει μια ακόμα θύρα (η τρίτη κατά σειρά του τάφου), η οποία οδηγεί στον δεύτερο ταφικό θάλαμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΟ ΦΩΣ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top