Έφυγε από τη ζωή ο Ρίτσαρντ Ατένμπορο, ένας από τους «μεγάλους» του σινεμά

Απεβίωσε πέντε ημέρες πριν από τα 91α γενέθλιά του

Έφυγε από τη ζωή ο Ρίτσαρντ Ατένμπορο, ένας από τους «μεγάλους» του σινεμά

​Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Ατένμπορο, που είχε χαρακτηριστεί ένας από τους «μεγάλους» του σινεμά.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης απεβίωσε την Κυριακή, πέντε ημέρες πριν από τα 91α γενέθλιά του.

Ο Ατένμπορο που ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός (πριν τον κερδίσει η σκηνοθεσία), κατάφερε το 1982 να κερδίσει οχτώ Οscar για την επική ταινία «Γκάντι», συμπεριλαμβανομένου και ��υτού του «Καλύτερου Σκηνοθέτη».

1408919572516_wps_37_LONDON_APRIL_09_Lord_Rich.jpg
Ο «Γκάντι», τον καθιέρωσε ως μια από τις γνωστότερες προσωπικότητες του κινηματογράφου από τη Βρετανία, με την παραγωγή της να κοστίζει 22 εκατομμύρια δολάρια.

1408916917279_Image_galleryImage_SIR_RICHARD_ATTENBOROUGH_.jpg

Ως ηθοποιός ερμήνευσε απροσάρμοστους και αδικημένους χαρακτήρες σε ταινίες που γυρίστηκαν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως στις ταινίες «Brighton Rock», «Seance on a Wet Afternoon» και «10 Rillington Place». Επίσης, εμφανίστηκε στη «Μεγάλη Απόδραση», καθώς και στα δύο πρώτα «Jurassic Park».

Γνωστή ήταν και η φιλία του με την πριγκίπισσα Νταιάνα, της οποίας ο Πρίγκιπας Κάρολος είχε ζητήσει να της γράφει τους λόγους.

Το 1976 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ ενώ το 1993 του απονεμήθηκε ο τίτλος του βαρόνου.

Από το 1945 ήταν παντρεμένος με την Σίλα Σίμς, με την οποία και απέκτησε τρία παιδιά.

1408916518849_Image_galleryImage_SHOWBIZ_Mousetrap_Lord_At.jpg
Το 2008, ένα εγκεφαλικό τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, και έκτοτε η υγεία του πήρε την κάτω βόλτα.

«Η ηθοποιία του στο Brighton Rock ήταν λαμπρή, η σκηνοθεσία του στο Γκάντι ήταν καταπληκτική. Ο Ρίτσαρντ Ατένμπορο ήταν ένας από τους μεγάλους του κινηματογράφου», ανέφερε σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top