Αμφίπολη: Νέα ευρήματα ήρθαν στο φως- Δείτε τις ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ φωτογραφίες!

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή

Αμφίπολη: Νέα ευρήματα ήρθαν στο φως- Δείτε τις ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ φωτογραφίες!

Η ΚΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συνέχισε και σήμερα τις ανασκαφικές εργασίες στο ταφικό μνημείο, στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

φ1.jpg

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού απομακρύνθηκαν, με άκρα προσοχή, χώματα τα οποία βρίσκονταν στο διάκενο και πίσω από τα αγάλματα των Σφιγγών, σε βάθος περίπου, δυο μέτρων και σε πλάτος ανάλογο της εισόδου του τάφου, ήτοι 4.50 μ.

Έτσι, προχώρησε, στο μεγαλύτερο τμήμα της η αποχωμάτωση του εσωρραχίου της θόλου. Ωστόσο, συνεχίστηκε και η αφαίρεση πέντε λιθόπλινθων, από την έκτη σειρά του τοίχου σφράγισης, με τη βοήθεια μηχανικού μέσου.

φ2.jpg

Μετά την απομάκρυνσή τους, αποκαλύφθηκε κάτω από τη βάση των Σφιγγών, το ανώτερο τμήμα του μαρμάρινου θυρώματος, το οποίο όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού καλύπτεται με fresco σε μίμηση ιωνικού επιστυλίου.

Παράλληλα, φέρει διακόσμηση με κόκκινο, μπλε και μαύρο χρώμα. Αμέσως, κάτω από το ιωνικό επιστύλιο, αποκαλύφθηκαν δυο ιωνικά επίκρανα των παραστάδων της θύρας, επίσης επικαλυπτόμενα με fresco και επιζωγραφισμένα με τα ίδια χρώματα.

φ3.jpg

Τέλος, στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή, όπου θα δοθεί προτεραιότητα στην στερέωση και στη συντήρηση των σημερινών ευρημάτων.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top