Θέμα ημερών η είσοδος στον τύμβο της Αμφίπολης: Τι έδειξε μικροκάμερα στο εσωτερικό του

Η πρώτη ματιά μέσα στον αρχαίο τάφο που εικάζεται πως ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο

Θέμα ημερών η είσοδος στον τύμβο της Αμφίπολης: Τι έδειξε μικροκάμερα στο εσωτερικό του

​Στα καρφιά κάθονται οι αρχαιολόγοι καθώς μόνο δεκαπέντε μέρες τους χωρίζουν από την αποκάλυψη του μυστικού που κρύβει ο αρχαίος τάφος της Αμφίπολης.

Το ενδιαφέρον για τον τύμβο που εικάζεται πως ίσως ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο είναι παγκόσμιο, με την είσοδο στον τάφο να είναι θέμα μόλις μερικών ημερών, ώστε τελικά να ανακαλυφθεί ποια είναι η αρχαία προσωπικότητα που ετάφη εκεί.

Η ανασκαφή βρίσκεται στην κρίσιμη τελική ευθεία, ωστόσο οι χειρισμοί των αρχαιολόγων είναι χειρουργικοί, καθώς θέλουν να εξασφαλίσουν την προστασία του οικοδομήματος.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΜΙΚΡΟΚΑΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΤΑΦΟΥ:

Η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, κοίταξε με ειδική μικροκάμερα το εσωτερικό του μυστηριώδους τάφου, από μια εσοχή μικρής διαμέτρου που βρίσκεται στα δεξιά της εισόδου.

Αυτό που διέκρινε, είναι κάποιες όψεις από ένα μεγαλοπρεπές δωμάτιο.

Ωστόσο οι επιχωματώσεις που υπάρχουν, εμποδίζουν προς το παρόν το έργο, μιας και οι δυο Σφίγγες βάρους 1,5 τόνου η καθεμία, κλείνουν την είσοδο. Σ΄αυτό το σημείο, υπάρχει μεγάλος όγκος χώματος, και στη συνέχεια παρεμβάλλονται δυο τοίχοι με απόσταση 6-7 μέτρων μεταξύ τους.

Προς το παρόν πάντως, μόνο η ολοκλήρωση της ανασκαφής μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τους γνώστες πάντως, ο τάφος δεν έχει υποστεί σύληση.

ΣΚΕΠΑΣΑΝ ΤΙΣ ΣΦΙΓΓΕΣ:

Όσο οι αρχαιολόγοι προχωρούν το έργο τους βήμα-βήμα και με πολύ λεπτές κινήσεις, οι Σφίγγες σκεπάστηκαν, ώστε να προστατευτούν τόσο οι ίδιες όσο και οι αρχαιολόγοι, από την υπεριώδη ακτινοβολία και από τα αδιάκριτα βλέμματα όσων βρίσκονται στο σημείο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top