Τεράστιο περίγραμμα του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης φτιαγμένο με πέτρες κοσμεί το νησί

Διεκδικούν μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες

Τεράστιο περίγραμμα του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης φτιαγμένο με πέτρες κοσμεί το νησί

Μια πρωτότυπη και παράλληλα ενδιαφέρουσα έμπνευση είχε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΙΔΕΑ, που ιδρύθηκε το 2011 στη Σαμοθράκη.

Πρόκειται για ένα περίγραμμα του επιβλητικού αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, φτιαγμένο με πέτρες που έχει κάνει την εμφάνισή του στην πλαγιά που βρίσκεται δίπλα στο Υδραγωγείο της Παλαιόπολης.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός της συμπλήρωσης των 150 χρόνων από την τοποθέτησή του στο μουσείο του Λούβρου.

Η Κατερίνα Κάλτσου, μέλος της ΙΔ��ΑΣ σε δηλώσεις της ανέφερε: «Σχηματίσαμε το περίγραμμα και χρωματίσαμε τις πέτρες με αφορμή τα 150 χρόνια παραμονής του αγάλματος στο Λούβρο. Η Νίκη της Σαμοθράκης βρέθηκε το 1863 και ένα χρόνο αργότερα μεταφέρθηκε στο Παρίσι. Τα φτερά της τα βάψαμε με το γαλάζιο της θάλασσας, το φόρεμα της γαλαζοπράσινο και μια λωρίδα την κάναμε κόκκινη, καθώς αυτό ανέφεραν οι ειδικοί του Λούβρου για το άγαλμα μετά από έρευνα».

Οι υπεύθυνοι αλλά και οι εθελοντές της ΙΔΕΑΣ με αυτήν τους την κίνηση θέλησαν να δείξουν πως το άγαλμα μπορεί να κοσμεί το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όμως το όνομά της θα παραμείνει η Νίκη της Σαμοθράκης.

Βέβαια, δεν έκρυψαν πως απώτερος στόχος τους είναι να μεγαλώσουν το περίγραμμα και να διεκδικήσουν μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top