Η φωνή του Νίκου Παπάζογλου σίγησε για πάντα πριν από 3 χρόνια!

Δεν αποχωρίστηκε ποτέ το κόκκινο μαντήλι που φορούσε στο λαιμό

Στο πένθος βυθίστηκε η Ελλάδα στις 17 Απριλίου του 2011 όταν η φωνή του Νίκου Παπάζογλου σίγησε για πάντα.

Ο «Ζηλωτής» του ελληνικού πενταγράμμου «έφυγε» σε ηλικία 63 ετών έπειτα από πολυετή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1960 περνώντας από τους Olympians και τους Zealot. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τους Διονύση Σαββόπουλο, Μανώλη Ρασούλη και Νίκο Ξυδάκη.

Αυτό που τον έκανε, όμως γνωστό στο ευρύ κοινό, ήταν ο δίσκος « Η εκδίκηση της γυφτιάς» που έφερε την υπογραφή του Μανώλη Ρασούλη.

Αυτός ο δίσκος, πέρα από το γεγονός, ότι είχε μεγάλη απήχηση και αγαπήθηκε από το κοινό, ήταν αυτός που άλλαξε και την αντίληψη του κόσμου για το λαϊκό τραγούδι!
Άξιες αναφοράς είναι και οι συνεργασίες του με το Μανώλη Λιδάκη, τη Γλυκερία, τη χορωδία Αιγαίου, τη Σαραγούδα Γιασεμή, τους Παλαιολόγους, το Λουδοβίκο των Ανωγείων, τη Νένα Βενετ��άνου, τη Λιζέτα Καλημέρη, την Κατερίνα Σιαπάντα και την Όλγα Δεραινίτη.

Ο Παπάζογλου ήταν επίσης εκείνος που έδωσε ευκαιρίες σε σημερινούς καλλιτέχνες να εκφραστούν, όπως οι Σωκράτης Μάλαμας, Ορφέας Περίδης, Μελίνα Κανά και Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

«Αύγουστος», «Ένα Κι Ένα», «Υδροχόος», «Ο Μοναχός Ο Άνθρωπος», «Δεν Είμαι Ποιητής», είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια του που συνεχίζουν να ακούγονται ακόμα και 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους.

O Νίκος Παπάζογλου ακόμα και στο τελευταίο του ταξίδι δεν αποχωρίστηκε ποτέ το κόκκινο μαντήλι που φορούσε στο λαιμό!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top