Δύο πίνακες του Γκογκέν και του Μπονάρ που είχαν κλαπεί στο Λονδίνο, βρέθηκαν στην Ιταλία

Θα δοθεί και συνέντευξη τύπου

Δύο πίνακες του Γκογκέν και του Μπονάρ που είχαν κλαπεί στο Λονδίνο, βρέθηκαν στην Ιταλία

​Δύο πίνακες, ένας του Πολ Γκογκέν και ένας του Πιερ Μπονάρ, οι οποίοι είχαν κλαπεί στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1970, βρέθηκαν στην Ιταλία από τους καραμπινιέρους, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού.

Συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρουσιαστούν οι μυθιστορηματικές συνθήκες του εντοπισμού των δύο έργων ζωγραφικής των γάλλων ιμπρεσιονιστών, θα δοθεί αργότερα σήμερα στη Ρώμη, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Ο στρατηγός Μαριάνο Μόσα, αρχηγός των καραμπινιέρων , εμπειρογνώμονες διεθνούς εμβέλειας στον εντοπισμό κλεμμένων έργων, θα κάνει τον απολογισμό του έργου της υπηρεσίας του το 2013, διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Τον Ιανουάριο, ο στρατηγός Μόσα, με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης εκατό έργων τέχνης που εντοπίσθηκαν από τις υπηρεσίες του, είχε υπενθυμίσει ότι "ο τζίρος από το παράνομο εμπόριο έργων τέχνης καταλαμβάνει την τέταρτη θέση παγκοσμίως, έπειτα από αυτό των όπλων, των ναρκωτικών και των χρηματοοικονομικών προϊόντων".

Εκθεση, με τίτλο "Η Ανάκτηση της Μνήμης, Θησαυροί που ανακτήθηκαν από τους Καραμπινιέρους" πραγματοποιήθηκε έως τις 16 Μαρτίου στο Κυρηνάλιο Μέγαρο, την έδρα της προεδρίας της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Η εμπειρία των ιταλών καραμπινιέρων, οι οποίοι διαχειρίζονται τη μεγαλύτερη παγκοσμίως βάση δεδομένων κλεμμένων έργων τέχνης (περί τα 5,7 εκατομμύρια αντικείμενα) είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο εδώ και 45 χρόνια. Πολλοί μεταξύ αυτών ταξιδεύουν τακτικά για να εκπαιδεύουν αστυνόμους συναδέλφους τους στον εντοπισμό αντικειμένων της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας τους που έχουν κλαπεί ή εξαχθεί παράνομα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top