Παραμύθι επί πάγου στη Θεσσαλονίκη

Τα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης στο Μέγαρο Μουσικής, μέχρι 22 Δεκεμβρίου

Το παγκοσμίως γνωστό και αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του «Καρυοθραύστη» παρουσιάζουν τα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Η υπόθεση βασίζεται σε μία από τις πιο πολύπλοκες ιστορίες με νεράιδες του Γερμανού συγγραφέα E.T.A. Hoffmann: στο παραμύθι «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών», που δημοσιεύτηκε το 1814, τα Χριστούγεννα προσφέρουν το κατάλληλο σκηνικό ώστε η φαντασία να «μπλεχτεί» με την πραγματικότητα.

Τα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης έχουν μακρά περίοδο καλλιτεχνικής δραστηριότητας που ξεκινά από το 1967, ενώ η ιδιαιτερότητά τους στηρίζεται στο ότι παρουσιάζουν μια νέα μορφή χορού, στην οποία το κλασσικό μπαλέτο συνδυάζεται με το πατινάζ.

Παραστάσεις

Κυριακή,15 Δεκεμβρίου 17:00
Από Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου έως και Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου: 21:00
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου: 17:00 και 21:00
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου: 12:30 και 17:00

Τιμές εισιτηρίων: από 15 έως 45 ευρώ