«La Nonna» με το Δημήτρη Πιατά: Eκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 200 παραστάσεων!

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Ακάδημος

«La Nonna» με το Δημήτρη Πιατά: Eκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 200 παραστάσεων!

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 παραστάσεων του έργου “La Nonna” του Ρομπέρτο Κόσσα, που παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Ακάδημος (Ιπποκράτους 17), την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου σας προσκαλούμε σε μια επετειακή εκδήλωση για την «Νόννα» της Αργεντινής αλλά και της σημερινής Ελλάδας.

Έργο μύθος για την Λατινική Αμερική αλλά και σύμβολο καταστροφής μιας ολόκληρης χώρας, της Αργεντινής, η “Nonna” παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πιατά με τον ίδιο στον επώνυμο ρόλο (γ’ βραβείο ανδρικού ρόλου στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2013 του Αθηνοράματος).
Η εκδήλωση-αφιέρωμα στην Αργεντινή, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της πρεσβείας της Αργεντινής, περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή οπτικού υλικού και μουσική υπό τους ήχους του αργεντίνικου μπαντονεόν.

Ομιλητές θα είναι ο Κωνσταντίνος Τζούμας που πρωταγωνίστησε στο πρώτο ανέβασμα έργου στην Ελλάδα (1997-2000), ο Στέλιος Κούλογλου που θα μιλήσει για τη χρεοκοπία της Αργεντινής μέσα από τη σκοπιά της δημοσιογραφικής έρευνας, ενώ ο Βασίλης Παπαβασιλείου θα αναφερθεί στο θέατρο της Λατινικής Αμερικής όπως έχει παρουσιαστεί στην ελληνική σκηνή. Παράλληλα, θα προβάλλονται αποσπάσματα από θεατρικά ανεβάσματα του έργου και υλικό από ντοκιμαντέρ για την Αργεντινή.

Στη συνέχεια, το Trio Bandoneando θα ερμηνεύσει ζωντανά μερικά από τα μουσικά κομμάτια της παράστασης. Το Trio Bandoneando αποτελείται από τον βιρτουόζο του μπαντονεόν και συνθέτη της μουσικής της παράστασης Ηρακλή Βαβάτσικα (μπαντονεόν), τον Λευτέρη Γρίβα (μπαντονεόν) και τον Θωμά Κοντογεώργη (πιάνο).

Τη βραδιά θα κλείσουν ο Luis Alberto Mestre και η Elena Mestre χορεύοντας αυθεντικό Αργεντίνικο tango.

Ώρα έναρξης 20.30. Είσοδος ελεύθερη.
Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση θα εξασφαλίσουν ελεύθερη είσοδο στην παράσταση σε μέρα δικής τους επιλογής.
H επίσημη πρώτη θα δοθεί την Παρασκευή 20/12 ώρα 21.15 .
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το ταμείο του Θεάτρου Ακάδημος (τηλ. 210.3625119).
La Nonna. «Ετοιμάστε το γέλιο σας και μαζί την ακαριαία κατάψυξή του».​

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top