Πρεμιέρα για τη Ν.Λοτσάρη και τη Μ.Καραγ��άννη στο «Η Μαμά είπε μη..!»

Το νέο έργο των Στέλιου Παπαδόπουλου - Γιώργου Βάλαρη

​Πρεμιέρα έκανε η παράσταση «Η Μαμά είπε μη..!» στο θέατρο Αμιράλ με τη Νίνα Λοτσάρη και τη Μάρθα Καραγιάννη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Πρόκειται για το νέο έργο των Στέλιου Παπαδόπουλου - Γιώργου Βάλαρη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.

5141_EMILIOS_RAFTIS_LILI_TSESMATZOGLOY_MINA_ORFANOY_NINA_LOTSARI_12112013.jpg
Μια σύγχρονη, σπονδυλωτή, νεοελληνική μουσική κωμωδία, με την κυρίαρχη «μητρική φιγούρα» να ξεδιπλώνει διαφορετικές μικρές ιστορίες, σαν ένα «ταξίδι μνήμης» στη ζωή και τις σχέσεις. Με διάθεση κριτική, νοσταλγία αλλά και έντονο αυ��οσαρκασμό. Όλα διανθισμένα με τραγούδι, χορό και video art.
Αν η πρώτη λέξη που λέμε είναι «μαμά», τότε η πρώτη που ακούμε είναι σίγουρα «μη» - και μάλιστα από τα χείλη της μαμάς μας.

Τα «μη» συνοδεύουν κάθε κίνησή μας από το πρωί μέχρι το βράδυ και ο απόηχός τους μας ακουλουθεί σε όλη μας τη ζωή. Τα «μη» χτίζουν ένα τοίχο γύρω μας και μπορεί οι τοίχοι να μην έχουν αυτιά, έχουν όμως μαμά... Η οποία δεν χάνει ευκαιρία σε κάθε στιγμή να μας υπενθυμίζει τι δεν πρέπει να κάνουμε, τι δεν πρέπει να σκεφτούμε, τι δεν πρέπει να φάμε, τι δεν πρέπει να φορέσουμε, που δεν πρέπει να πάμε.

5166_KARAGIANI_LOTSARI_12112013.jpg
Ένα διαρκές “μη” συνοδεύει κάθε κίνησή μας. Στην εμφάνιση, το σεξ, τις φιλίες, τον έρωτα, τη δουλειά, τη διασκέδαση. Στο μικροσκόπιο των Στέλιου Παπαδόπουλου και Γιώργου Βάλαρη, μπαίνει το βιολογικό ρολόι της γυναίκας, το καταναλωτικό ρολόι της, η πρόταση γάμου από τον άντρα, η γενναιοδωρία του, το δαχτυλίδι, η έγκριση από τις φίλες της, η άδεια από τη μαμά, το παιδί, η μητρότητα, η χαλάρωση, ακόμα και η «πλαστική χειρουργική»…

Τον καταλυτικό στην εξέλιξη του «Η μαμά είπε μη..!» ρόλο της «μαμάς», ερμηνεύει η μεγάλη μας ηθοποιόςΜάρθα Καραγιάννη που μετά από τρίχρονη απουσία επιστρέφει σε κεντρική αθηναϊκή σκηνή! Μαζί της, η λυρική περφόμερ Νίνα Λοτσάρη, η Μίνα Ορφανού, η Λίλη Τσεσματζόγλου και ο Αιμίλιος Ράφτης σε ρόλους καθημερινούς, συμβολικούς, διαχ��ονικούς, “ελληνικούς” και επίκαιρους.

5071_EMILIOS_RAFTIS_LILI_TSESMATZOGLOY_12112013.jpg

Το “Η μαμά είπε μη..!” ακτινογραφεί τη νεοελληνική οικογένεια στον καιρό της κρίσης σε ότι αφορά στις σχέσεις, την οικογένεια, τον έρωτα, τη φιλία, τη δουλειά. Φωτίζει το σύγχρονο “εγώ”, το “εμείς”, το “εσείς”, το “αυτοί”.

Και φυσικά την ψυχοσύνθεση της “μαμάς” των ημερών μας που αναστατώνει, καθησυχάζει, προβληματίζει, αποφασίζει, ορίζει και καθορίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των παιδιών της, της γειτονιάς της, της πόλης της και ολόκληρης της κοινωνίας μας.

5314_ANDROYTSOY_DELAPORTAS_KARAGIANI_PETRAKIS_12112013.jpg

ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΙΡΑΛ
ΑΜΕΡΙΚΗΣ 10 (Σύνταγμα)

Τηλ: 210 3639385 / 210 3608856

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top