Ο Γ. Ζαμπέτας μέσα από τα μάτια της κόρης του

Στα βιβλιοπωλεία σύντομα η βιογραφία του

Μέσα σε 515 σελίδες, η κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα, Κατερίνα φέρνει στο φως τη ζωή του μεγάλου λαϊκού συνθέτη, του ανθρώπου που σφράγισε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι με τις δημιουργίες του.

Από το μικρό κουζινάκι της μονοκατοικίας στο Αιγάλεω, μέχρι τις Κάννες και τ��ν Αμερική, η Κατερίνα Ζαμπέτα περιγράφει την καθημερινότητά του το ρόλο του ως πατέρας και σύζυγος και μπαίνει στα άδυτα της δημιουργίας του.

«Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω» είναι ο τίτλος της βιογραφίας του Γιώργου Ζαμπέτα που θα κυκλοφορήσει σύντομα στα βιβλιοπωλεία και μέσα περιγράφονται άγνωστες πτυχές του λαϊκού δημιουργού.

Όπως για παράδειγμα η γνωριμία του με τον Μάνο Χατζιδάκι και η συνεργασία τους στο «Ποτέ την Κυριακή», ή το περιστατικό με το τραγούδι του «Καράβι» που το έκλεψε ένας Γιουγκοσλάβος συνθέτης, το παρουσίασε για δικό του και κέρδισε σε έναν διαγωνισμό.

Δυστυχώς για εκείνον όμως το μυστικό του μαθεύτηκε, όμως ο Γιώργος Ζαμπέτας δε θέλησε να τον κυνηγήσει νομικά. Αντίθετα δεν είπ�� ποτέ σε κανέναν ότι ο συγκεκριμένος του είχε κλέψει το τραγούδι και αντί να μην του ξαναμιλήσει, του βάφτισε και το παιδί του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top