Σήμερα ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Παρουσία του Κάρολου Παπούλια και του Αντώνη Σαμαρά

Σήμερα ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο κοινό το Δημοτικό θέατρο Πειραιά, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Το νεοκλασσικό μνημείο που παρέμεινε κλειστό τα 14 χρόνια, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως πλέον «ζωντανεύει» και φέρει τις μνήμες των 118 ετών του.

Το κτίριο αποτελεί σημαντικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα με την υπογραφή του Ιωάννη Λαζαρίμου.

Από το θέατρο έχουν περάσει οι μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού θεάτρου όπως οι Κυβέλη ,Μαρίκα Κοτοπούλη, Κατίνα Παξινού, Αλέξης Μινωτής, Αιμίλιος Βεάκης Μάνος Κατράκης, Έλλη Λαμπέτη και Δημήτρης Χορν.

Τα εγκαίνια θα εορταστούν με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα διαρκέσει 6 μέρες και θα περιλαμβάνει ξεναγήσεις, συναυλίες και μία παράσταση αφιερωμένη στην ιστορία του θεάτρου.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα ανοίξει την αυλαία του με την παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά» σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών όπως οι Γιάννης Μπέζος , Δημήτρης Λιγνάδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Κοκκίδου και Κερασία Σαμαρά αλλά και των μουσικών του Πολεμικού Ναυτικού, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά και της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Τερψιθέας.

Την δεύτερη ημέρα των εγκαινίων η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου θα ερμηνεύσει λυρικό ρεπερτόριο, με τη συνοδεία του Μανώλη Παπασηφάκη στο πιάνο και του τενόρου Γιάννη Χριστόπουλου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top