Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Σάρωσαν τα βραβεία η «10η μέρα» και το «Αίμα»

Για 6η χρονιά διοργανώθηκε στο Λονδίνο

​Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου απονεμήθηκαν τα βραβεία του ελληνικού φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου για 6η χρονιά και οι ταινίες «10η μέρα» του Βασίλη Μαζωμένου και «Αίμα» του Διαμαντή Καραναστάση συγκέντρωσαν τα περισσότερα βραβεία!
Συγκεκριμένα, η «10η μέρα» απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και φωτογραφίας. Η ταινία σχετίζεται με μια μέρα στην Αθήνα ενός Αφγανού μουσουλμάνου, ο οποίος κατακλύζεται από τις μνήμες της πατρίδας του και τους εφιάλτες του ταξιδιού του προς την Ευρώπη και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.
AIMA_MYBLOOD_PHOTO_13.jpg
Το «Αίμα» τιμήθηκε με το βραβείο της καλύτερης σύλληψης για ταινία μυθοπλασίας, σεναρίου (Δ. Καραναστάσης) και γυναικείας ερμηνείας για την Βίκυ Βολιώτη, ταινία η οποία θα προβληθεί την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου.
Οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Πάτρικ Φλάιερ συμπρωταγωνιστές της ταινίας του Αλεξάντερ Νάλι «The telemachy», τιμήθηκαν με το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας, ενώ καλύτερος performer χρίστηκε ο Κλέων Γρηγοριάδης για την δουλειά του στο «Μια νύχτα στην Αθήνα» του Δημήτρη Αρβανίτη.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top